Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Instalatie cataforetica - vopsire prin imersie catodica

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Eset-KTL-2018
Out Of stock
Descriere
Instalatia este compusa din doua zone distincte:

A. Linia de pregatire a suprafetei prin fosfatare cu Zn formata din:
vane de degresare
vana de decapare
vana de activare
vana de fosfatare
vana pasivare
vane de clatiri succesive dupa fiecare vana activa.

B. Linia de vopsire prin imersie catodica (cataforetica, KTL) este formata din:
vana de vopsire cataforetica umpluta cu vopsea cataforetica care este compusa din: apa, rasina sintetica, pigmenti si diverse adaosuri. In aceasta vana se realizeaza acoperirea pieselor cu un grund prin procedeul cataforetic. Pe partea laterala a vanei sunt montate anozi tip membrana tubulara iar piesele au rol de catod in procesul electrochimic.

Componentele mai importante ale acestei zone:
- sistemul de recirculare: are rolul de a recircula continuu solutia din vana in ritm de 2-5 ori pe ora pentru evitarea unor eventuale sedimentari, asigura omogenitatea si temperatura uniforma a vopselei.
- sistemul de filtrare: este construit cu saci filtranti, menirea lui este de a filtra eventualele impuritati si a unor cheaguri formate din vopsea. Si acest sistem face parte din recirculare.
- filtru ultra: format din membrane infasurate. Se preteaza la separare la scara moleculara, scopul lui este prepararea ultra-filtratului din vopsea cu care sunt umplute vanele de clatire. Ultra-filtratul obtinut se pastreaza intr-un rezervor separat.
- sistemul anolit: asigura racirea si spalarea anozilor tubulare, si neutralizarea sarcinilor negative desprinse. Acesta realizeaza un flux controlat, reglabil constant in catozi, mentine o conductivitate intre 300 -1.000μS in functie de vopseaua utilizata.
- schimbator de caldura: asigura temperatura constanta, pentru incalzirea acesteia se poate folosi apa cu temperatura maxima de 40 0C
- rezervoare de intretinere: permite depozitarea temporara a vopselei pe timpul interventiilor de intretinere a vanei KTL, este echipat cu circuit de recirculare individuala.
- sursa ELFO (electroforeza): asigura desfasurarea in parametri normali a curbei necesare de curent-tensiune pe parcursul vopsirii prin imersiune.

In vana de clatire primara se realizeaza prima clatire prin care se indeparteaza particulele in exces de pe suprafata pieselor. Vana este umpluta cu ultra-filtratul obtinut din vopsea de la vana de clatire secundara. Clatirea intensiva este asigurata de pompa de recirculare.
In vana de clatire secundara se realizeaza clatirea finala prin care se indeparteaza particulele inca mai redundante de pe suprafata pieselor. Vana este umpluta cu ultra-filtratul obtinut din vopsea de la rezervorul de ultra-filtrat. Clatirea intensiva este asigurata de pompa de recirculare.
In cuptoarele de polimerizare se formeaza pelicula finala de vopsea.

Instalatia mai include:
- o unitate de ridicare si transport a pieselor (pod rulant cu macara) ce contine 3 macarale ce transporta piesele la vanele tehnologice din care este formata linia de acoperire KTL prin deplasare deasupra liniei, aceste macarale functioneaza pe baza unor programe predefinite de utilizator,
- unitate de producere a apei demineralizate prin osmoza inversa (RO) pentru alimentarea vanelor de clatire secundare.
- instalatie de tratarea a apelor uzate trateaza prin filtrare mecanica si tratare chimica in mai multe trepte, rezultatul fiind apa ce se poate deversa la canalizare, respectiv namol industrial desecat.
Astfel se asigura protectia mediului conform standardelor europene in vigoare.

Instalatiile se livreaza montate electric. Vanele active sunt echipate cu sistem de extractie perimetrala a aburilor tehnologici, care sunt extrase de un ventilator puternic printr-un sistem de spalare cu apa (scruber) si sunt eliminate in exteriorul cladirii.
In partea laterala a liniei se gaseste un dulap electric, ce contine sistemul de alimentare si automatizare al instalatiei.
Dimensiunile utile ale instalatiei din imagini: lungime x latime x inaltime (mm): 3.500 x 1.000 x 1.000, sarcina utila macarale: 750kg.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura