Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Karelia Upofloor Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Parchet Karelia pe sisteme de incalzire in pardoseala
Brand
Colectia Urban Soul
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Prin prisma structurii sale si a stabilitatii dimensionale ce survine acesteia, parchetul triplu stratificat Karelia se recomanda, cu exceptia unor esente precum fag, paltin, mesteacan, jatoba in cazul incalzirilor prin pardoseala.

Parchetul montat pe incalzirea in pardoseala are rolul de a asigura un confort termic sporit pe o pardoseala naturala, ecologica in caminul oricarei familii.

Temperatura la suprafata parchetului nu trebuie sa depaseasca 24 C, fapt ce se traduce printr-o temperatura maxima de aproximativ 27 C la nivelul sapei.

Alegerea parchetului pentru placarea unei pardoseli incalzite se face in functie de trei criterii:

- rezistivitatea/conductivitatea termica a parchetului ;
- stabilitatea dimensionala ;
- tipul de finisaj al parchetului: lac sau ulei.
Conductivitatea termica a parchetului Karelia este de 0,13 W/mK

Avantajele parchetului triplu stratificat fata de cel dublu stratificat constau in stabilitatea dimensionala sporita, datorita existentei stratului 3 de contrabalans si a sistemului de imbinare click, ce presupune existent unei prinderi mecanice, pretul mai redus si disponibilitatea in placi mari (gen dusumea).

Totodata, numarul de imbinari pe acceasi suprafta este mai mic in cazul parchetului triplu stratificat, fapt ce reduce riscul aparitiei diferitelor problemelor datorate variatiilor de umiditate si temperatura.

In ceea ce priveste tipul de finisaj, uleiul are avantajul ca in cazul unor eventuale probleme aparute datorita unei exploatari necorespunzatoare a sistemului, eventualele reparatii sau reconditionari se pot face mai usor, local.

Parchetul trebuie lipit pe sapa cu un adeziv monocomponent silanic, datorita elasticitatii sale sporite, acesta preluand o parte din tensiumile ce apar atat la nivelul sapei, cat si al parchetului.
Prin lipire transferul termic se realizeaza mult mai bine decat in cazul montajului flotant, unde intre sapa si parchet apare un strat de material izolator si o perna de aer ce are rol de bariera termica.
Inainte de a incepe montajul parchetului trebuie verificata cu ajutorul higrometrului umiditatea sapei, care in cazul unei sape pe baza de ciment nu trebuie sa depaseasca 1,7% iar in cazul celor anhidrice trebuie sa fie de 0,3% si a friabilitatii acesteia.
Inainte de punerea in functiune a sistemului de incalzire, sapa trebuie sa parcurga perioada de uscare si maturizare recomandata de producator.
Punerea in functiune a instalatiei trebuie facuta gradual pentru a elibera treptat tensiunile ce apar la nivelul sapei si a atinge gradul de uscare corespunzator.

Centrala trebuie pusa in functiune la o temperatura apropiata de cea ambientala.
Ulterior, temperatura trebuie crescuta cu 3 – 5 oC pe zi, pana se ajunge la temperatura maxim admisa.
Dupa atingerea acestui prag se recomanda ca instalatia sa functioneze la acesti parametri timp de 14 zile.
Procesul de racire se face reducand temperatura cu 3 – 5 oC pe zi. Dupa racire instalatia se lasa oprita timp de aproximativ 7 zile pentru a observa daca la nivelul sapei apar eventuale modificari de ordin structural ( fisuri, crapaturi ).
Dupa aceasta perioada, gradual, sapa este incalzita pana la ajunge la o temperatura cuprinsa intre 15 si 20 oC.

In timpul montajului umiditatea relativa din incapere sa nu depaseasca 65%, temperatura sapei si cea ambientala sa fie in jurul valorii de 18 oC.
Montajul parchetului se va face dupa ce, in prealabil, timp de o saptamana parchetul si materialele necesare au fost aclimatizate in locatia respectiva.
Dupa montaj, temperatura trebuie mentinuta intre 15 si 20 oC timp de doua zile dupa care, ulterior, poate fi ridicata gradual pana la cota optima.

Se va evita acoperirea parchetului montat pe sisteme de incalzire in pardoseala cu covoare sau alte elemente de decoratiuni interioare. Acestea constituie bariere termice.

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura