Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Goghe Consulting Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Cursuri pregatire electricieni pentru examen ANRE
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Goghe Consulting Srl a obtinut acordul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul energiei  – ANRE (prin adresa nr.48016/2013) sa organizeze cursuri de pregatire teoretică în vederea participării electricienilor la primul examen de autorizare ANRE sau pentru prelungirea autorizatiei ANRE, pentru gradele I, IIA si II B,  in conformitate cu Regulamentul pentru autorizarea electricienilor care proiecteaza, executa, verifica si exploateaza instalatii electrice din sistemul electroenergetic

Cursurile se adreseaza candidatilor care doresc sa sustina examenul de electrician autorizat, pentru gradele I si II A si II B:
PREZENTARE CURSULUI
Programa de pregatire, are drept scop perfectionarea profesionala a electricienilor din domeniu in vederea participarii la examenul de autorizare ANRE.
STRUCTURA CURSULUI
Cursul este structurat în trei module, conform tematicii aprobate de ANRE, astfel:
1.ELECTROTEHNICA APLICATA
Acest modul pune accent pe întelegerea fenomenelor fizice, în scopul de a-l ajuta pe cursant sa înteleaga problemele tratate, specifice instalatiilor electrice.
Modulul va avea si o parte de rezolvare a problemelor propuse pentru examen.
2.LEGISLATIE
Acest modul urmareste prezentarea si însusirea legislatiei în domeniul energetic
3.NORMATIVE TEHNICE
In acest modul vi se vor prezenta normativele ce reglementeaza lucrul în instalatiile electrice, cunoasterea caracteristicilor consumatorilor, echipamentelor si aparatelor din compunerea instalatiilor electrice, a principiilor de alegere si dimensionare a instalatiilor electrice, rolul acestora în asigurarea stabilitatii si functionarii instalatiilor electrice, metode de executie a instalatiilor de forta si iluminat.
La sfarsitul cursului, participantii vor primi un cerificat de absolvire necesar înscrierii pentru examenul de autorizare ANRE
GRUP TINTA
Electricieni care îsi propun sa sustina examenul de autorizare ANRE,
Electricieni care doresc prelungirea valabilitatii autorizatiei ANRE.
DURATA CURSULUI
Programul are o durata de 4 zile,  fiind un program de perfectionare intensiv, combinând prezentari ale legislatiei si a normativelor tehnice, dar si prezentari, studii de caz,  comentarii pe baza normativelor, rezolvarea de probleme si chestionare urmarind tematica de concurs.
Durata pregatirii teoretice – 12 ore
Durata pregatirii aplicative – 20 ore

Cursul se desfasoara in tot cursul anului si incepe in momentul in care se formeaza o grupa de minim 14 cursanti

CONDITII DE ACCES
La curs pot participa electricienii care proiecteaza, executa, verifica si exploateaza instalatii electrice in urma completarii formularului de inscriere.
Lectorii acestor cursuri sunt persoane cu experienta, autorizati in managementul formarii profesionale a adultilor.
PREVEDERI  LEGALE

În conformitate cu prevederile ORD. ANRE nr. 11/2013 – Regulamentului pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia, precum si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari in domeniul instalatiilor electrice:

    Participarea la primul Examen de autorizare (Art. 25), indiferent de gradul şi tipul solicitat, este permisă numai după ce candidatul face dovada că a urmat un curs de pregătire teoretică în domeniul instalaţiilor electrice.

    Electricienii Autorizaţi (Art. 37) au obligaţia de a urma, cel puţin o dată la 5 ani, un curs de pregătire teoretică organizat de un furnizor de formare profesională sau instituţie de învăţământ superior.

DOCUMENTELE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE:

    cerere inscriere curs;
    copia actului de identitate;
    copii ale certificatelor sau diplomelor care atesta calificarea profesionala;
    copia certificatului de casatorie (doar in cazul in care numele de pe diplome difera de cel din actele de identitate).
    taxa inscriere
Din Gura in Gura