Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Cascada cu iaz

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Cascada cu iaz
Out Of stock
Descriere
Garden rustic creaza si instaleaza peste 30 de cascade personalizate in fiecare an, ajungand astfel sa detina un portofoliu impresionant. Astfel poti fi sigur ca designerii nostri si echipa noastra de montaj stiu exact cum sa creeze cascada pe care o doresti.
Primul lucru la care trebuie sa ne gandim inainte de construi o cascada arteziana este ce efect vrei sa creezi cu aceasta.

1. cascada va fi amplasata intr-un spatiu mic, partial ascuns sau doresc sa fie punctul de atractie al gradinii
2. doresc sa aud zgomotul apei dintr-un spatiu anume al gradinii
3. doresc sa aiba un lac standard in fata sau vreau o cascada fara lac

Inainte de a va decide vizualizati galeria noastra foto pentru mai multe idei si inspiratie. Veti gasi o colectie de imagini cu diverse cascade, fiecare avand un design unic.

Cascadele din roca naturala pot conferi unei curti sau chiar unei portiuni mici, o frumusete aparte.

Debit :

Toate cascadele trebuie sa aiba un debit de cel putin 200 de litri pe ora la fiecare 3 cm de cadere de apa. Deci daca doriti o cascada cu o cadere de apa de 30 cm atunci trebuie o pompa de peste 2000 de litri pe ora.

Sunetul:

In momentul in care construim o cascada sunetul generat de apa este format din trei factori de baza:
1. volumul apei
2. pe ce dace apa
3. distanta caderii de apa

Pe masura ce debitul de apa creste pe centimetru, atunci si zgomotul va creste.
Sunt cateva tipuri de sunete care se pot crea in functie de suprafata pe care cade apa. Cel mai puternic zgomot il obtinem atunci cand apa cade direct in bazinul cu apa, acesta avand o adancime mai mare. Urmatorul este atunci cand apa cade intr-un bazin mai putin adanc, urmat de cel cand apa cade pe o roca.

Distanta caderii de apa este de fapt factorul cheie. Cea mai mica cadere este de 7-10 cm si se poate ridica pana la 80-90 cm.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l determinam cand construim o cascada este dimensiunea bazinului in care cade apa. Aceasta trebuie sa fie, in metri patrati, de 1,5 ori mai mare decat suprafata amprentei cascadei si curgerii de apa, deoarece atunci cand oprim cursul de apa, acesta sa aiba unde sa se stranga.
Daca spatial nu va permite un bazin de acumulare, atunci putem apela la o noua tehnologie prin care apa se poate ascunde sub cascada. In acest fel vom crea impresia ca apa intra in pamant, cu toate ca de fapt se recircula
Trimite mesaj
Din Gura in Gura