Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Iaz in gradina si cascada

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Iazuri si cursuri de apa
Out Of stock
Descriere
Societatea noastra va poate oferi servicii de arhitectura peisagera care implica si proiectarea si executia de:

* - iazuri
* - lacuri artificiale
* - cascade si cursuri de apa

Pentru amenajarea unui iaz trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:

* 1. Pozitia trebuie sa nu fie cu prea multa umbra. Plantele si pestii din iaz, si din apropierea lui vor sa profite de soare, iar un loc in preajma unei terase va invita sa le admiratiDaca e posibil alegeti un loc luminos, adapostit de vanturile din est. Este important ca iazul sa nu se afle in vecinatatea copacilor, caderea si decompunea in apa a frunzelor moarte pot produce saruri si gaze care dauneaza pestilor si stimuleaza dezvoltarea algelor. Copacii cu funze toxice sunt salcia, castanul, tufele de ilex si salcamul galben. Pozitionarea cea mai adecvata a iazului se face in partea cea mai joasa a gradinii.

* 2. Proiectarea. In primul rand trebuie hotarat stilul iazului. Apoi dimensiunile, pozitia si materialele din care se realizeaza iazul. Se hotarasc accesoriile care sunt o gama larga (pompe, filtre, jocuri de apa, skimere, etc), sursele de lumina, fantani arteziene, si caderea de apa care sa se termine in iaz. Apoi se realizeaza proiectarea acestuia.

* 3. Dimensiunea pentru sadirea plantelor acvatice si cele care imprejmuiesc iazul. Suprafata apei trebuie sa fie de cel putin 3,5mp. Adancimea minima de 45 cm dar cea optima este de 60 cm. Pentru iazurile populate cu pesti iazul trebuie realizat cu o adancime minnima de 80 cm.

* 4. Materialele. Varianta cea mai ieftina in realizarea unui iaz, este modelul realizat din plastic care pe langa ca nu au forme prea variate sunt si destul de putin rezistente la intemperii. O alta varianta este efectuarea iazului din folie de PVC a carei durabilitate se prelungeste fata de cele realizate din plastic. O ultima varianta si cea mai sigura si durabila se realizeaza din cauciuc (liner).

* 5. Un ultim pas este popularea acestuia si pastratea echilibrului biologic cu substante speciale.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura