Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Calitate la pret accesibil!

Membru Bizoo de 11 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Ierbicid Ceredin Super

0 stars: 0.00 din 0 pareri

35 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Producator: Alchimex S.A. Bucuresti, Romania in colaborare cu Nufarm Gmbh Co.Kg, Austria + Producator: Syngenta Crop Protection AG, Elvetia

Clasificare produs: Xn (nociv)

Substanta activa: 300 g/l acid 2,4-D + 100 g/l dicamba

Conditionare: solutie apoasa

Caracteristici: Ceredin Super 40 SL actioneaza ca un erbicid sistemic selectiv, cu spectru larg de actiune in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene. Dupa tratament, cele doua substante active din compozitia produsului sunt absorbite rapid prin frunze si radacini, opresc cresterea si dezvoltarea buruienilor dicotiledonate, provocandu-le uscarea.

Mod de utilizare: Ceredin Super 40 SL a fost omologat pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de grau, orz, orzoaica de primavara si porumb, prin tratamente postemergente, in doza de 1,0 l/ha, astfel: cand graul este in faza de infratire pana la formarea primului internod iar buruienile dicotiledonate au 2-4 frunze; cand orzul este in faza de infratire – pana la formarea primului internod, buruienile dicotiledonate au 2-4 frunze, iar palamida (Cirsium) este sub 10-15 cm inaltime; cand porumbul are 4-6 frunze, buruienile au 2-4 frunze iar palamida (Cirsium) este sub 10 cm inaltime. Erbicidarea culturilor prin depasirea perioadei optime aratate poate determina scaderi semnificative de recolta.

- GRAU - Buruieni dicotiledonate anuale si perene - 1 l/ha, postemergent, cand graul este in faza de infratire pana la formarea primului internod, iar buruienile dicotiledonate au 2-4frunze;

- ORZ SI ORZOAICA DE PRIMAVARA - Buruieni dicotiledonate anuale si perene - 1 l/ha, postemergent, cand orzul este in faza de infratire – pana la formarea primului internod, buruienile dicotiledonate au 2-4 frunze, iar palamida (Cirsium) este sub 10 – 15 cm inaltime;

- PORUMB - Buruieni dicotiledonate anuale si perene - 1 l/ha, postemergent, cand porumbul are 4-6 frunze, buruienile au 2-4 frunze, iar palamida (Cirsium) este sub 10 cm inaltime.

Tehnica de aplicare: se aplica numai cu mijloace de erbicidat terestre, in volume normale de apa (250 – 400 l apa/ha) si pe timp linistit pentru evitarea imprastierii pe culturile si terenurile invecinate unde poate provoca efecte fitotoxice (R54). Se recomanda ca erbicidarile sa fie facute cand temperatura ambianta este mai mare de 80C. Cand se prepara solutia de stropit, ambalajele golite se clatesc bine (de 3 ori) cu apa, care se adauga apoi in rezervor cu solutia de erbicidat. Daca echipamentul de erbicidat este folosit ulterior pentru tratamente la alte culturi, in mod obligatoriu vor fi bine spalate, pentru evitarea riscurilor de fitotoxicitate la culturile sensibile (in special vita de vie, floarea soarelui, sfecla, rapita, leguminoasele, pomii).

Compatibilitate: In functie de zona si starea de imburuienare a culturilor, CEREDIN SUPER 40 SL se poate aplica in amestec cu unul dintre erbicidele antigramineice postemergente omologate pentru aceleasi culturi, avand in vedere si recomandarile de specialitate din tehnologiile acestor culturi privind cele mai eficiente asocieri. Se poate si se recomanda aplicarea in amestec cu fertilizantul foliar MICROFERT–U, atat la cerealele paioase cat si la porumb. In zonele de cultura in care se stie ca recoltele de porumb sunt mult diminuate din cauza carentei de zinc, cum sunt, mai ales, cele din sudul si estul tarii, se recomanda folosirea in amestec si a unui fertilizant foliar cu zinc, cum este MICROFERT–Zinc.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura