Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Calitate la pret accesibil!

Membru Bizoo de 11 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Ierbicid Dicopur Top 464 SL

0 stars: 0.00 din 0 pareri

56 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Omologare: nr. 2679 / 19.12.2006

Contine: 344 g/l acid 2,4 D din SDMA + 120 g/l dicamba

Proprietati fizico-chimice: Dicopur Top 464 SL se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galben brun, ce contine 344 g/l 2,4 D din sare DMA si 120 g/l dicamba.

Mod de actiune: Dicopur Top 464 SL este o combinatie de 2 substante active, acid 2,4 D si dicamba, este un erbicid selectiv si sistemic actionand asupra buruienilor atat prin absorbtie la nivelul frunzelor cat si a sistemului radicular. Mecanismul de actiune se bazeaza pe dereglarea proceselor de crestere, aparitia malformatiilor si inhibarea cresterii radacinilor. Plantele de cultura (grau, porumb) metabolizeaza rapid cele 2 substante active, in schimb la buruienile dicotiledonate (sensibile) acest proces este foarte lent, situatie care explica selectivitatea foarte buna pentru speciile monocotiledonate si fitotoxicitate ridicata pentru speciile dicotiledonate.

Mod de utilizare: Dicopur Top 464 SL este omologat in Romania conform tabelului de mai jos:
Cultura
Buruieni combatute
Doza de aplicare L/ha

Grau
Buruieni dicotiledonate anuale si perene
0.8-1.0 L/ha in functie de gradul de infestare si talia buruienilor

(postemergent – grau la faza de infratire – formarea l-lui internod, buruieni dicotiledonate la 2-4 frunze)

Porumb
Buruieni dicotiledonate anuale si perene
1.0 L/ha postemergent (porumb in faza de 4-6 frunze, buruieni dicotiledonate la 2-4 frunze, Cirsium < 10 cm inaltime)




Dicopur Top 464 SL se aplica in postemergenta la culturile de grau si porumb in vederea combaterii a numeroase specii de buruieni dicotiledonate anuale si perene.

La culturile de cereale paioase se aplica in faza de infratire a cerealelor pana la formarea primului internod iar speciile de buruieni sa fie in faza mica de cca 2 - 4 frunze si maxim 10 - 15 cm inaltime pentru buruienile perene.

Nu este recomandata aplicarea erbicidului cand cerealele paioase sunt in faza avansata (peste 3 internodii) deoarece apar efecte fitotoxice cu reducerea productiei la hectar.

In sol, prin activitatea microbiologica, erbicidul este descompus in functie de umiditate si temperatura astfel, in conditii normale, erbicidul se degradeaza in 14 zile, iar in conditii de seceta la 2-3 luni.

La cultura de porumb, Dicopur Top 464 SL se aplica când plantele de cultura au 4 - 6 frunze iar buruienile sunt in faza de rozeta. Eficacitatea erbicidului este asigurata de conditiile climatice (umiditate) inainte si dupa tratament, de respectarea dozei/ha si a epocii optime a buruienilor dicotiledonate la tratament, cat si a plantei de cultura, de pregatirea solutiei si administrarea ei uniforma.

Printre burienuile combatute se numara: Amaranthus retroflexus (stir), Abutilon theoprasti (teisor), Anthemis arvensis (romanita), Brassica nigra (mustar negru), Chenopodium album (loboda salbatica), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Cirsium arvense (Palamida), Convolvulus arvensis (volbura), Delphinium consolida (Nemtisor de câmp), Fumaria officinallis (fumarita), Matricaria chamomilla (musetel mirositor), Polygomun aviculare (troscot), polygonum convolvulus (hrisca), Rubus caesius (mur), Stelaria media (rocoina), Sisymbrium officinale (voinicica), Sonchus arvensis (susai), etc.

Cantitatea de solutie recomandata a se aplica pe suprafata de un Ha este de 200 - 600 Litri.

Compatibilitate: Produsul Dicopur Top 464 SL este compatibil cu majoritatea insecto-fungicidelor mai putin cele cu reactie bazica. Inainte de utilizare verificati listele de compatibilitate.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura