Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Peste nobil - viata sanatoasa

Membru Bizoo de 11 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Alge nori jumatati Kaitatuya, silver

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
140 gr/pachetul de 100 foi
Out Of stock
Descriere
Nori este denumirea japoneza pentru algele marine comestibile (o leguma de mare). Au o aroma puternica si deosebita.Algele nori sunt folosite in principal in bucataria japoneza ca ingredient pentru a impacheta rulourile de sushi sau onigiri, caz in care termenul se refera la foile uscate. Foile uscate de Nori sunt realizate printr-un proces de maruntire, uscare si rumenire a algelor, proces care seamana oarecum cu fabricarea hartiei.

Foile de alge nori rumenite poarta numele de Yaki-Nori. Foile de Yaki Nori pot fi intregi sau taiate pe jumatate (half cut). Algele Yaki Nori se gasesc in calitati sau gradatii diferite. De obicei, puteti sa va dati seama de ce calitate este vorba dupa culoarea ambalajului lor. De obicei, algele Nori sunt impartite in 3 categorii, sau le puteti spune grade de calitate, nori de calitate verde (green), argintie (silver) si calitatea aurie (gold), care sunt cele mai bune.Calitatea verde, cunoscuta si sub denumirea de gradul D, este calitatea cea mai scazuta sau hai sa-i spunem calitatea entry level. Algele Nori de calitatea verde (green) sunt adesea recoltate spre sfarsitul sezonului de recoltare ale algelor si sunt vizibil mai verzi in culore decat clasele superioare.

De obicei acest tip de nori este destul de ieftin, cu o aroma mai subtila decat clasele superioare, si ca atare este ideal pentru incepatorii in prepararea sushi-ului sau pentru cei care il gatesc acasa ocazional. Calitatea argintie (silver), cunoscuta si sub denumirea de clasa B, este a doua cea mai buna calitate de nori.Algele Nori de calitate argintie se recolteaza la inceputul sezonului, si ca atare sunt mai tinere si mai fragede. Au o culoare verde inchis, comparativ cu algele nori de calitate inferioara (green).

Algele de calitatea silver sunt ideale pentru persoanele obisnuite sa faca sushi si doresc rezultate bune in preparatele lor, precum si pentru restaurantele de sushi care cauta o calitate buna si constanta.Calitatea de aur (gold), cunoscuta si sub denumirea de clasa A, este calitatea cea mai buna de nori. Algele nori de calitatea gold provin chiar din prima recolta a sezonului. Aceste alge sunt tinere si fine, cu o aroma profunda de umami(Umami, gustul savorii, este unul dintre gusturile de baza, impreuna cu dulce, amar, acru si sarat. Cuvantul este preluat din japoneza (うま味), si poate fi tradus ca „gust placut savuros”.Gustul umami provine de la receptorii gustativi specifici pentru glutamati.) si o dulceata subtila. Algele nori de calitate gold au o culoare verde inchis aproape negre, sunt crocante, cu o aroma proaspata, si se topesc in gura datorita algelor tinere din care sunt facute. Algele nori premium sunt cele din clasa gold. Algele Nori sunt o sursa bogata de vitamina A, vitamina C, riboflavina si facid folic(vitamina B9). Algele nori sunt de asemenea sunt o sursa consistenta de niacina(vitamina B3), fier si zinc. Algele marine au un continut ridicat de iod, oferind o cantitate substantiala din acesta intr-un singur gram.

Ambalare: Pachet de 140g (50 de foi taiate = 100 jumatati)

Brandul: Kaitatuya, calitate premium silver

Valori nutritionale:

Valori nutritionale pe 100 g
Energie 1273KJ/305kcal
Grasimi 5.3g, din care Saturate 1.8g
Carbohidrati 29.9g, din care
Zaharuri 0g
Proteine 49g
Sare 1.5g

Ingrediente:Alge marine comestibile uscate (100%), din din genurile de alge rosii Pyropia, inclusiv P. yezoensis si P. tenera .

Conditii de pastrare: Dupa deschidere, resigilati pachetul si pastrati in frigider. Pachetul contine un pliculet de substanta deshidratanta (desiccant) pentru a mentine algele uscate. A nu se manca si a nu se lasa la indemana copiilor !
Trimite mesaj
Din Gura in Gura