Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Fosa septica ecologica Lite 1
1990 lei
Brand
LITE 1
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Fosa ecologica fabricata din polietilena rigida.

Fosa este destinata utilizarii pentru preepurarea si deversarea apei uzate menajere in zone umede construite (sisteme de drenaj invers), cu respectarea limitelor admisibile standardizate pentru acestea si a compusilor chimici din apele reziduale.

Datorita constructiei lor este imposibila deformarea sau flotatia in conditii de instalare si exploatare corecta, introducandu-se direct in zona umeda construita (camp de drenare -percolare ) fara a mai fi necesara o excavatie suplimentara.

Fosa poate fi dotata un dispozitiv de filtrare, drenare si aerare format din un  tub filtru repartitor , un tub de absortie aer cu diametru mic, prin care este absorbit aer, datorita efectului cos de fum creat de tubul de evacuare aer montat la celalat capat cu diametru mai mare si ridicat peste suprafata solului.

Aceste dispozitive se livreaza ca accesorii optionale. Tubul filtru repartitor are pe partea inferioara a circumferintei, fante echidistante dreptunghiulare, intrerupte la baza, de un canal de scurgere. In interiorul rezervorului deasupra tubului filtru repartitor, care il strapunge, se afla teava de intrare apa uzata, cu descarcare pe acesta. Intreg asamblu este amplasat intr-o zona umeda construita multistrat: nisip, pietris, filtru geotextil, sol vegetal. La caderea apei uzate in rezervor pe tubul filtru repartitor, datorita efectului Coanda, partea lichida se prelinge pana la fante, unde o mare parte din apa gri dar si din fractiunea lichida din apa neagra patrunde in tubul filtru repartitor, curgand apoi pe canalul de scurgere al tubului si fiind repartizat in mod proportional functie de debit, in zona umeda construita.

In rezervor sunt retinute pana la lichefiere sau inglobare in lichid, numai corpurile solide mari, hartia si grasimile. Un alt efect al caderii apei uzate este spargerea crustei formata din grasimi, detergenti si fecale In rezervor digestia anaeroba a materialelor biodegradabile alterneaza cu digestia aeroba functie de variatia fluxului de apa uzata si a incarcarii zonei umede construita.

Aerarea se realizeza prin circulatiei aerului intre teava de absortie si cosul de ventilatie dar si datorita tulburarii create de apa uzata in cadere si de afluxul de apa care patrunde din zona umeda construita, la depasirea nivelulul tubului filtru repartitor.

In zona umeda construita are loc digestia aeroba a materialelor biodegradabile de catre bio-media stationara existenta in sol si in patul de pietris, care datorita debitului variabil al apelor uzate si variatiilor de nivel in zona multistratrat, este scufundata si aerata in mod alternativ la fiecare depasire a nivelului tubului filtru repartitor, de catre apa din interiorul rezervorului si iesirea acesteia in zona si retragerea acesteia datorita absortiei de catre sol. Aerarea in interiorul stratului de pietris si in sol este intensificata atat de convectia cauzata de miscarea de infiltrare a apei prin mediul granular cat si de difuzia aerului de la suprafata spre stratul de material granular prin absorbtie in medii poroase.

Avantaje:
- dispozitiv de filtrare a apei menajere inclus care previne colmatarea drenului.
- suporta adancimi de intrare pana la 800 mm fara piese si costuri suplimentare
-curatare usoara atat prin metode clasice cat si moderne;
-rezistenta mare la socuri si compresune, inclusiv la trafic usor conditionat
- in cazul dotarii cu: tub filtru repartitor (teava de dren speciala) si tuburi de absortie si evacuare aer pe care le furnizam ca accesorii optionale nu este necesara vidanjarea periodica si folosirea de bioactivatori
-garantie de 15 ani conditii de instalare si exploatare corecta
Specificatii tehnice
Din Gura in Gura