Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Statii de tratare a apei de suprafata

0 stars: 0.00 din 0 pareri

$
Out Of stock
Descriere
Statiile de tratare a apei compacte ( modulare ) reprezinta o solutie tehnica eficenta cu costuri scazute, atat in instalarea cat si in mentenanta lor. Datorita designului sunt usor de transportat si nu necesita practic lucrari de constructii suplimentare apa de tratat ajungand la parametrii de potabilizare in doar cateva zile de la data inceperii montajului.
Instalaţiile PCAS sunt extrem de potrivite pentru tratarea apelor de suprafaţă (lacuri, râuri, etc.), care sunt, de obicei, ape cu un conţinut ridicat de suspensii solide, turbiditate şi posibilitate de bacterii (dintre care unele sunt patogene), viruşi şi plancton.

Instalaţia de tratare propusă constă dintr-o linie de bază de tratare fizico-chimică a apelor potabile de suprafaţă care garantează potabilitatea acestora prin următorul proces:
-Pomparea apei de alimentare printr-un filtru grosier de retenţie.
-Sistem de dozare reactiv:
-Reglarea pH-ului 7.2-7.6
-Dozare agent floculant
-Dozare oxidant (hipoclorit de sodiu)
-Decantor lamelar
-Rezervor de apă tratată.
-Grup de pompare pentru alimentare filtre.
-Filtre automate silex-antracit (carbune activ).
-Post clorinare.
-Panou de control si automatizare.
Coagularea / Flocularea / Oxidare / Control PH
Oxidarea are loc prin intermediul unei pompe dozatoare pentru hipoclorit de sodiu in conducta principala in scopul cresterii vitezei de oxidare a fierului si a materiei organice oxidabile. Prin aceasta procedura se elimina si diversele gaze aflate in apa (hidrogen sulfurat, amoniac, etc.) dar se si asigura protectie antibacteriana permanenta.

Datorita variatiilor de pH se impune corectarea acestuia in asa fel incat apele sa aiba un pH cuprins intre 6,5-8,5.

Cantitatea de substanta chimica dozata este in functie de caracteristicile chimice si impuritatile apei.

Sistemul este compus din:

-pompa dozatoare de agent floculant (sulfat de aluminiu Al2(SO4)3)
-pompa dozatoare pentru oxidare (dozare de hipoclorit de sodiu)
-corectia pH-ului se face cu ajutorul H2SO4 98% sau a NaOH 40%.
-tablou automat de control al dozajului
-dispozitivul de injectie al agentilor chimici in conducta.

Amestecare rapida
Amestecul are loc in tubulatura de reactie instalata in aval de sistemul de injectare a substantelor chimice pentru a asigura amestecarea energica a acestora cu apa, realizand astfel omogenizarea acestor substante chimice cu apa de tratat. Acest lucru asigura o performanta crescuta a utilizarii substantelor dozate.

Decantarea apei este un proces de separare a particulelor solide din suspensie, prin actiunea fortelor gravitationale, astfel ca amestecul lichid-solid este separat in lichidul limpezit, pe de o parte, si suspensiile concentrate, pe de alta parte. Decantorul lamelar are părţi diferite, fiecare cu funcţia sa respectivă. Prima este camera de alimentare, în care intră apa cu dozare anterioară de substanţe chimice. În a doua cameră sunt instalate câteva pachete lamelare care permit apei să se ridice prin canale, rezultând o sedimentare a corpurilor solide. Corpurile solide depuse pe pereţi cad la baza decantorului unde sunt depozitate până la colectare.
Apa decantată trece într-o a treia cameră unde este stocată. Din această cameră apa va fi pompată către un sistem de filtrare multimedia: sylex - antracit.
Multimedia este un mediu de filtrare pe baza de nisip cuartos de diverse granulatii, asezarea are loc in starturi multiple cu stratul superior din antracit. Principala aplicatie este filtrarea sedimentelor cu finete de pana la 10 microni, retinandu-se astfel impuritati mecanice si suspendate si se obtine o reducere a turbiditatii. Sistemul de filtrare este format dintr-o baterie de filtre TWIN care alimentează două unităţi sylex-antracit cu operare automată.
Apa din decantor este pompată către cele două filtre.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura