Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
3.86
4 stars: Foarte bun
7 pareri

Studii pentru infiintare perdele forestiere de protectie

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Din dorinta de a-i fi mai bine, omul, in evolutia sa, a atentat la principalul lui dar - mediul inconjurator, recurgand in mod abuziv, chiar si la distrugerea vegetatiei forestiere. Cresterea suprafetelor agricole in detrimentul padurii a facut ca mari regiuni cultivate sa ramana complet lipsite de vegetatie forestiera, provocand astfel profunde mutatii in spectrul climatic.
Spatii intinse s-au transformat in savane, terenuri aride sau chiar deserturi, motiv pentru care agricultorii si ceilalti factorii de raspundere din societate s-au convins de necesitatea luarii unor masuri urgente de reconstructie ecologica.

Potrivit specialistilor, singura solutie este realizarea unui complex de masuri, la scara larga si dupa un program bine stabilit, care sa includa si instalarea retelelor de perdele forestiere de protectie a campului impotriva vantului.

Avantajele acestora pentru dezvoltarea culturilor agricole sunt multiple. Imbunatatirea conditiilor microclimatice de crestere si dezvoltare a culturilor pana la o distanta egala cu de 20-30 de ori inaltimea perdelei, in partea adapostita si de 5-12 ori, in partea expusa, ar fi unul dintre ele. Asta, datorita in special, modificarii radiatiilor solare, micsorarii amplitudinii diurne a temperaturii aerului cu 1- 4 grade Celsius si cu 1-2 grade, a temperaturilor anuale, reducerii vitezei vantului cu 31-55% in partea adapostita si cu 10-15%, in cea expusa etc.

De asemenea, mai putem adauga: reducerea scurgerilor pe versanti si a eroziunii, de 4-5 ori; reducerea pana la oprire a deflatiei pe nisipuri si soluri usoare; micsorarea adancimii si duratei inghetului; micsorarea evapotranspiratiei etc.
Avem experienta in domenii, elaborand documentatii si coordonand infiintarea perdelelor de protectie in suprafata de 150 ha pe terenurile fostului IAS Falciu, judetul Vaslui, 40 ha pe terenurile S.C. AGROIND Berezeni, judetul Vaslui, perdea de protectie la S.C.CERAMICA S.A. Iasi etc.

Elaboram studii de specialitate pentru infiintarea de perdele forestiere de protectie.
Pentru detalii contactati-ne cu mult curaj!

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura