Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
3.86
4 stars: Foarte bun
7 pareri

Studiu de impact de mediu

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Etapele procedurale ale evaluarii impactului asupra mediului EIM

Evaluarea impactului asupra mediului identifica, descrie si evalueaza, in mod corespunzator si pentru fiecare caz, efectele directe si indirecte ale unui proiect asupra urmatorilor factori:

a) fiinte umane, fauna si flora;
b) sol, apa, aer, clima si peisaj;
c) bunuri materiale si patrimoniu cultural;
d) interactiunea dintre acesti factori

Legislatia internationala de mediu prevede ca evaluarea impactului asupra mediului, necesara pentru eliberarea acordului de mediu, trebuie realizata cat mai devreme posibil, asa incat, pe de o parte sa existe toate premizele ca nu se vor irosi resurse materiale si de timp pentru proiectarea unei activitati care ulterior sa nu intruneasca conditiile de autorizare din punct de vedere al protectiei mediului, iar pe de alta parte, informatiile despre proiect pe care titularul acestuia le poate furniza autoriatilor competente sa fie suficiente pentru realizarea evaluarii impactului asupra mediului.
Conform legislatie de mediu nationale, acordul/ acordul integrat de mediu se emite la faza de studiu de fezabilitate, in paralel cu celelalte avize si acorduri.

Etapele si procedura evaluarii impactului asupra mediului EIM sunt stabilite prin hotararea nr. 445 din 8 aprilie 2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura