Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Denmark Design
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Tapet fibra de sticla pentru camere de hotel
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Hotelul Radisson SAS din Frankfurt este exemplul care evidenţiază faptul că tapetul din fibre de sticlă neţesute sunt soluţia pentru amenajările interioare de mare clasă.

Fibrele de sticlă neţesute sunt executanţi discreţi. Ele creează suprafeţe uniforme şi pun în evidenţă culorile în modul cel mai avantajos cu putinţă. De aceea, nu e surprinzator că acest tip de acoperire a pereţilor este în plin avânt.

Cine îşi caută drumul spre hotelul Radisson SAS din Frankfurt pe Main (Germania) nu are nevoie de hartă şi busolă. Faptul că acest hotel arată ca un uriaş CD face redundant un ghid de călatorie către destinaţia  dorită.

Acest efect este deopotrivă meritul arhitectului londonez John Seifert, cu tehnicile şi imaginaţia sa vastă, şi al clientului său. Specificaţiile proiectului Radisson SAS, inaugurat în noiembrie 2005, urmăreau, în final, surclasarea imaginii standard a lanţurilor de hoteluri identice.

Matteo Thun, proiectantul amenajărilor interioare, a acordat o atenţie deosebită culorii zidurilor interioare, care variază de la un etaj la altul, uneori chiar de la o cameră la alta. În consecinţă, fiecare apartament este diferit.

Au fost asamblati peste 28.000 de metri pătraţi de tapet în interiorul hotelului. Aproape toate zidurile şi tavanele camerelor, ale apartamentelor şi ale coridoarelor au fost acoperite cu tapet din fibră de sticlă neţesută, vopsită în culorile dorite. Modul ingenios de acoperire a zidurilor a fost utilizat, de asemenea, în hol, în bar, în restaurant şi în zonele de agrement.

Unul dintre principalele avantajele ale fibrelor de sticlă neţesute este abilitatea de a nivela iregularităţile din substrat. În special, utilizarea largă a panourilor de rigips a necesitat o nivelare prin acoperire: “Fiecare panou are o structură proprie. Cu fibrele de sticlă neţesute am reuşit să realizăm o suprafaţă cu aspect uniform.” În urma unei prelucrări competente, chiar şi îmbinarile dintre panourile de rigips au dispărut sub stratul de tapet din fibre de sticlă. Astfel, au fost realizate suprafeţe neutre care s-au dovedit a fi promotoarele perfecte ale ambiţiosului concept nou proiectat.

Pereţii din piscină şi din zona saunei au fost acoperiţi aproape integral cu acest material care poate fi spălat şi dezinfectat.

Datorită proprietăţilor sale specifice, materialul poate umple sau preveni apariţia crăpăturilor fine din pereţi. “Tapetul din fibre de sticlă, adezivul şi materialul de structură se unesc indisolubil. Datorită rezistenţei de rupere la tracţiune al materialului, nu vor exista zdrenţuiri în jurul găurilor realizate prin burghiere. Lămpile, indicatoarele sau televizoarele plate pot fi instalate mai bine pe un perete acoperit cu fibre de sticlă neţesute”, explică Müller. Acestea sunt proprietăţi indispensabile unui material de acoperire, mai ales când substratul este realizat din rigips.

Durată de viaţă nelimitată

Fibrele de sticlă neţesute se amortizează repede deoarece “au o durată de serviciu aproape nelimitată şi pot fi revopsite de câteva ori”, explică Müller datele economice.
Alte tipuri de materiale utilizate au costuri iniţiale evident mai mici, dar în zonele foarte circulate trebuie înlocuite foarte des, ceea ce duce la costuri de renovare considerabil mai mari.

Pe lângă asta, nu trebuie uitat faptul că o cameră închisă pentru renovare este o cameră pierdută pentru afacere. “Fibrele de sticlă neţesute se amortizează după un singur ciclu de renovare, mai ales în industria hotelieră”, concluzionează Müller.
Din Gura in Gura