Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Denmark Design
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Tapet din fibra de sticla pentru zone speciale
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
În niciun loc materialele de acoperit pereţii nu sunt solicitate mai mult ca într-un spital.

Rezistenţa la lovituri şi şocuri a suprafeţei, rigidizarea sa, pretarea la curăţare energică şi decontaminare, precum şi aparenţa elegantă sunt numai câteva dintre deziderate.

Spitalul Kopfklinik din Heidelberg este dovada că structurile de sticlă déco întrunesc cerinţele de mai sus. Şi asta, de 20 de ani.


În urma efectuării de teste complexe, prof. dr. doctor honoris causa Hans-G. Sonntag, fost decan al Facultăţii de Medicină din Heidelberg până în 2004 a insistat ca materialele din sticlă déco să fie folosite până şi în sălile de operaţie. Douăzeci de ani de practică au confirmat rezultatele cercetărilor omului de ştiinţă.

Acum 20 de ani, materialele din sticlă déco erau de abia în curs de dezvoltare în decorarea spitalelor.

De ce s-a  preferat acest tip de acoperire a pereţilor, şi nu faianţa clasică, folosită în acea vreme ?

Atunci când sunt combinate cu sisteme de vopsele optime, materialele din sticlă déco se îmbină în suprafeţe absolute închise, fără articulaţii. Nu lasă loc de multiplicare microorganismelor, iar riscul de infecţie este redus aproape de pragul zero. Acest lucru nu se întâmplă în cazul folosirii faianţei. Nu contează ce material se foloseşte pentru rosturi: este aproape imposibil să previi în totalitate apariţia germenilor în spaţiul mineral poros.

Rosturile sunt problema?

Da, corect. Fiecare proces de curăţare erodează materialul de rost, lăsându-l tot mai poros şi reduce efectul germicid al dezinfectanţilor. Dacă apar crăpături din cauza unor schimbări statice, problema devine serioasă. Din fericire, materialele din sticlă déco au făcut din aceste dificultăţi o simplă amintire. Acoperirile cu ele sunt mult mai durabile.

Ce teste a realizat Institutul dvs. înaintea montării?

În primul rând, am examinat creşterea şi comportamentul microorganismelor  pe structuri compozite de sticlă déco.

În acest scop, am contaminat mostre de mărimea 5x5 cm - care corespund structurii originare a blocului operator - cu un miliard de bacterii şi ciuperci care sunt deseori întâlnite în mediile sanitare. Germenii au fost dispersaţi pe mostrele de testare. Acestea au fost ulterior aşezate într-un cabinet la temperatura camerei şi la o umiditate relativă de 30% sau 60%. Rezultatele au fost remarcabile: toate microorganismele au murit în cel mult 48 de ore.

Cum poate se explică fenomenul morţii tuturor germenior?

Materialele din sticlă déco testate, cu trei straturi de poliuretan, produc suprafeţe fără pori şi antistatice. Impurităţile sau nu se pot aşeza, sau sunt suprimate la fiecare proces de curăţare. Orice microorganism rămas moare, deoarece structura sticlei déco nu conţine şi nici nu secretă vreun fel de agent nutritiv pentru patogeni.

Pentru a observa comportarea acestor suprafeţe la folosirea dezinfectanţilor am aplicat pe mostre toţi dezinfectanţii folosiţi în clinică. Am testat chiar şi soluţii foarte agresive şi neobişnuite, alcaline sau acide, dar am folosit şi solvenţi obişnuiţi. Nu au existat niciun fel de probleme la dezinfectarea suprafeţelor. Toate soluţiile şi-au făcut efectul fără a lăsa urme, fapt care a recomandat puternic folosirea sticlei déco.

La început, mulţi dintre colegii mei nu s-au simţit comfortabil fără faianţa familiară din blocurile operatorii. Din acest motiv, am amenajat de probă un bloc operator cu structuri combinate din sticlă déco. Doar după teste ulterioare şi discuţii între experţi, a fost toată lumea de acord. În zilele noastre, nu ai mai găsi un doctor care să se îndoiască de eficacitatea acestui sistem.
Din Gura in Gura