Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Dekoflex Ind S.r.l.
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Vitralii Overlay
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Vitralile overlay sunt produse folosind o inovatie in arta vitraliului aplicata incepand cu mijlocul anilor 70. In esenta, tehnica presupune aplicarea pe sticla a unui film special (mylar film), multistrat, ce confera sticlei culoarea sa textura. Contururile suprafetelor colorate sunt apoi definite prin aplicarea de plumb adeziv pe ambele fete ale sticlei.

Astfel produs, vitraliul devine mult mai rezistent decat chiar sticla simpla deoarece filmul securizeaza iar plumbul armeaza sticla. Frumusetea vitraliului astfel obtinut poate fi imbunatatita prin folosirea unor placute din sticla cu marginea bizotata (fatetata) numite "bevels". Marginile prismatice produc difractia luminii si creaza efectul de curcubeu, ca si o bijuterie.

O completare a artei overlay este arta fusion, in care locul bevelsurilor clasice este luat de placute de sticla fuzionata, multicolore, obtinute prin suprapunerea unor bucati de sticla compatibile intre ele si incalzirea acestui ansamblu pana la punctul la care se topesc si "fuzioneaza" impreuna.

Plumbul folosit este acoperit cu un lac de protectie ce-i confera si un atribut estetic, putand fi si colorat. Astfel, exista optiuni de culoare pentru plumb - natur, antichizat, platinat, auriu, negru, cuprat, titan. latimea plumbului variaza intre 3 si 18 mm, functie de dimensiunile si complexitatea vitraliului.
Din Gura in Gura