Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Parchet masiv
50 lei
Brand
Stejar, salcam, fag si alte esente.
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Indiferent ca lemnul este din brad, fag, stejar, nuc, frasin, carpen, esente exotice etc. , valoarea lemnului este evidentiata de felul in care este lucrat, acest lucru prespune sa nu sune a gol, sa nu existe lufturi intre el, sa nu se vada urme de smirgher sau portiuni de lac mai gros sau mai subtire, un timp scurt de uscare si intarire lac pe suprafata lemnului.

Inainte de a incepe o lucrare trebue sa se asigure daca sapa este dreapta, uscata si curata, urmeaza un strat de amorsa intinsa cu bidineaua iar daca sapa are mai putin de 3 luni si nu este bine uscata trebue o amorasa speciala pe baza de rasini (intinsa cu un trafalet ) care nu permite parchetului sa traga umezeala ; dupa 24 de ore se poate monta parchetul (cu nu mai mult umezeala de 10-12%) , acest lucru se face cu adeziv monocomponent sau bicomponent.

Montarea parchetului pe sapa din lemn se poate face cu adeziv monocomponent sau bicomponent sau se poate prinde in cuie sau holsuruburi necesitand mai mult timp.

Urmeaza finisare parchetului dupa 5 -10 zile timp in care parchetul este bine prins si nu mai lucreaza si in functie de caz se foloseste oxidant, bait, grund, lac ( pe baza de rasini sau ecologic ).
Din Gura in Gura