Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Descriere
Cercetarea geotehnica are ca obiectiv obtinerea datelor geotehnice, a elementelor geologice, hidrogeologice si seismice referitoare la un amplasament pentru o descriere adecvata a proprietatilor terenului si pentru o estimare in domeniu de siguranta a valorilor parametrilor care vor fi utilizati in proiectarea geotehnica si in executia constructiei.

Studiul geotehnic reprezinta astfel, etapa initiala care trebuie avuta in vedere atunci cand se construieste sau se consolideaza un obiectiv indiferent de natura lui. De asemenea este indicat atunci cand cumparati un teren pe care vreti sa construiti un anumit imobil, sa aveti in vedere efectuarea unui studiu geo pentru evaluarea calitatii amplasamentului si a posibilitatii adaptarii la acesta a unui anumit obiectiv (constructie, etc.).

In Romania, legislatia in vigoare nu permite proiectelor de reabilitare, modernizare, consolidare, a unei cladiri vechi sau de constructie a uneia noi fara sa aiba la baza studiu geotehnic, altfel autorizatia de constructie nu este eliberata.
De aceea, este foarte important sa acordati acestui studiu geotehnic, in faza de proiectare a oricarui obiectiv, o atentie sporita.

Etapele realizarii unui studiu geotehnic sunt urmatoarele:

- vizionarea amplasamentului, obtinerea de planuri si eventual a temei de proiectare, destinatia, tipuri si dimensiuni fundatii, presiunea transmisa terenului.
- pe baza datelor de arhiva, a hartilor geologice, a dimensiunilor si gradului de importanta a constructiei se stabileste programul de lucrari si se aleg utilajele de investigare adecvata, elaborandu-se si oferta tehnico-economica.
- faza executiei lucrarilor de teren ce va cuprinde investigarea propriuzisa prin cartarea zonei, foraje, sondaje de penetrare, santuri, investigare seismica, masuratori topometrice, pompari in foraje, si alte teste in situ etc…
- probele prelevate vor fi transportate si analizate in laborator geotehnic specializat si atestat MLPTL
- interpretarea datelor din teren , laborator si elaborarea studiului geotehnic cu concluzii.
- analizarea documentatiei in cadrul firmei de catre intregul colectiv de ingineri geologi.
- verificarea si avizarea la exigenta A.f. de catre un verificator atestat.
- predarea documentatie beneficiarului
Lipsa de cunostinte si prejudecatile gresite cu privire la intrebarile geotehnice conduc de obicei la deteriorari semnificative ale cladirilor, costuri neprevazute de constructie si prelungirea timpului de constructie.

Arhitectul si inginerul in structuri pot rezolva majoritatea problemelor privind constructia planificata, insa elementul cel mai important il constituie subsolul care este oferit de dumneavoastra. Cum definiti: rezistenta la apasare, diferitele straturi de soluri, apa subterana, contaminarea, infiltrarea apei meteorice, gradul de inclinare al suprafetei etc.? Cum pot influenta aceste lucruri fundatia si etansarea constructiei? Cat costa?
Foarte des firmele de constructii se confrunta cu intrebari referitoare la subsol, la apele subterane sau la contaminarea subterana. Este corect raportul geotehnic furnizat de beneficiar? Are factura cantitatilor care includ toate cerintele fundatiei? (privind excavarea solului, reducerea apei subterane etc.)

Daca nu, discutiile cu clientul sunt inevitabile. Atunci ar trebui si dumneavoastra sa apelati la un inginer geotehnician cu experienta.
Nu ezitati sa ne contactati oricare ar fi intrebarile dumneavoastra din domeniul geotehnicii. Va vom oferi cu placere solutii pentru probleme si concepte pentru investigarea solului. Scopul muncii noastre este sa acordam solutii optimizate din punct de vedere economic clientilor nostri.

Acestea fiind spuse, cerem încrederea in competenta noastra in subsoluri si ape terestre.
Din Gura in Gura