Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Terapii Bowen Bucuresti
60 lei
Brand
Tratamente naturiste si Bowen
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Asemanata cu presopunctura, cu masajul clasic si cu chiropractica, terapia Bowen nu trebuie confundata cu niciuna dintre aceste metode alternative de tratament. Adresandu-se omului ca un intreg, terapia Bowen (sau Bowtech) pleaca de la premisa ca prin relaxarea profunda, corpul isi mobilizeaza resursele de autovindecare.

Cu ajutorul acestei metode care actioneaza la nivel neuro-muscular, se urmareste redarea armoniei fizice, psihice si energetice, necesara pentru combaterea durerilor. Terapia Bowen imbunatateste circulatia sanguina si limfatica, ajuta la eliminarea toxinelor si la redarea mobilitatii articulare.

In cadrul acestei terapii, sunt atinse delicat puncte importante, precum cele de la nivelul tesutului conjunctiv, care indeplineste functii esentiale, una dintre acestea fiind interventia in mecanismul de aparare al organismului, prin eliberarea de anticorpi.

Orice disfunctie la nivelul tesutului conjunctiv poate perturba activitatea unor organe, a muschilor si a nervilor. Pentru multe probleme de sanatate, terapia Bowen aduce vindecarea, iar pentru afectiunile pe care nu le poate trata, aduce ameliorarea starii de sanatate pe termen lung.

Ce poate trata

Prin tehnica Bowen se scurteaza perioada de convalescenta, se reduc durerile de oase si se „reasaza" oasele (cu toate ca nu se fac manevre dureroase la nivelul articulatiilor sau al oaselor). Se obtin, de asemenea, rezultate bune in scleroza multipla, poliartrita reumatoida, paralizii, distrofie musculara, tetrapareza spastica, oboseala cronica, migrene, boala Parkinson, dureri de spate, traumatisme cervicale, stres, depresie, atacuri de panica, astm, bronsita, sciatica, infertilitate, dureri menstruale, menstruatie neregulata, sindrom premenstrual, dezechilibre hormonale, probleme digestive si boli ale organelor interne.

Cum decurge o sedinta

Sedintele au o durata de cel mult o ora, iar in cadrul lor terapeutul apasa usor cu buricul degetelor puncte specifice ale corpului, direct pe piele sau peste imbracaminte lejera. Intre seturile de miscari efectuate intr-o ordine stabilita, este nevoie de doua-trei minute de repaus.

Intre doua sedinte, este recomandata o pauza de sapte zile, durata necesara pentru ca organismul sa preia informatia primita si sa o prelucreze pentru „repararea stricaciunilor".

Astfel, se normalizeaza circuitul limfatic, se „reasaza" oasele, se retraseaza meridianele energetice ale organismului si se reinstaleaza echilibrul psihic, necesar vindecarii. Numarul de sedinte este stabilit in functie de gravitatea afectiunii, de vechimea acesteia si de varsta. Pretul unei sedinte este in jur de 60 de lei.

Conceptul de baza al terapiei Bowen este acela ca, in stare de relaxare profunda, avem abilitatea de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea lor in echilibru si in armonie.

Efectele terapiei sunt urmatoarele: echilibrarea psihica, restabilirea meridianelor energetice, realinierea deplasarilor osoase, eliminarea tensiunilor musculare si normalizarea circuitului limfatic.

Terapia consta in seturi de miscari facute pe anumite puncte prestabilite, cu pauze de cateva minute intre ele. Este o terapie total non-invaziva, lasand organismul sa isi stabileasca singur ritmul propriu de vindecare. Sedintele se fac o data la sapte zile.

Eficienta

Rezultatele terapiei Bowen se pot observa chiar si dupa prima sedinta.
Din Gura in Gura