Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Quality is never an accident;

Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Masuratori geofizice - tomografie geoelectrica (ERT)

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Brantax
Out Of stock
Descriere
Ar putea fi considerata tehnica de avangarda in masuratorile geoelectrice. Aceasta metoda imbina tehnici moderne de achizitie a datelor cu solutii performante de interpretare.

Achiztia datelor se face uniform de-alungul profilului cu o densitate data de distanta dintre electrozi si tipul dispozitivului ales. La o singura intindere a cablului multielectrod putem achizitiona sute de masuratori de rezistivitate creand astfel o imagine 2D a subsolului asemanatoare unei tomografi.

Aceste date sunt apoi filtrate si procesate cu soft specializat, care, spre deosebire de celelalte metode, realizeaza o inversie 2D a intregii sectiuni ducand astfel la obtinerea unor rezultate maxime.

Densitatea mare de poncte de masura obtinute la o singura intindere recomanda aceasta metoda in numeroase lucrari ingineresti. Rezolutia imaginii geoelectrice este deosebit de buna facand astfel posibil punerea in evidenta a numeroase elemente din subsol.

Utilizand configuratii speciale ale pozitionarii electrozilor se pot realiza si imagini 3D ale rezistivitatii subsolului fiind astfel deosebit de util pentru punerea in evidenta a elementelor constructive ascunse (arheologie, inginerie, mediu, etc.).

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura