Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont

Brantax Srl

0214560017, 0747406179

Studii geofizice - Sondaje Electrice Verticale (SEV)

Out of stock
Telefon:
0214560017
 

Detalii produs

Aceasta metoda este de departea cea mai utilizata metoda de investigatie geoelectrica, deoarece este una din cele mai ieftine metode geofizice si da foarte bune rezultate in multe domenii de interes.

Tehnica masuratorilor de teren este adaptabila la diverse conditii topografice iar interpretarea rezultatelor obtinute se poate face cu soft specializat, cu o interpretare primara imediat dupa masuratoare.

Rezultatele masuratorilor se pot interpreta atat calitativ cat si cantitativ ceea ce da posibilitatea, in cazul explorarilor pentru resurse minerale, unor estimari de rezerve intr-un perimetru de interes.
Metoda este folosita in special pentru adincimi mici de investigatie, pana la 300 m, dar au fost cazuri cand s-au urmarit si adancimi de mii de metrii.

In astfel de situatii insa trebuie avut in vedere surse de energie electrica puternice.

Principiul de baza al acestei metode consta in introducerea in sol a unui curent de intensitate cunoscuta prin doi electrozi (electrozi de curent - AB) si masurarea diferentei de potential la alti doi electrozi (electrozi de masura - MN). Adancimea de investigare este direct proportionala cu distanta dintre electrozii de curent.

Metoda sondajului electric vertical, ca toate metodele geoelectrice, are nevoie, pentru o buna interpretare, de existenta unui contrast de rezisitvitati.

Cu cat contrastul este mai puternic cu atat rezultatele sunt mai bune.

Tehnica este aplicabila si pe lacuri sau rauri, dand astfel posibilitatea cunoasterii structurii geologice acoperite de ape.

Aceasta tehnica s-a dovedit deosebit de utila pentru proiectarea forajelor orizontale dirijate si a altor lucrari ingineresti.
Descarca informatii suplimentare

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: Brantax Srl
Persoana de contact: Tanasie Alexandru
Adresa: Calea Rahovei, Nr. 266-269, Et. 6, Birou 43-1
Localitate: Bucuresti
Judet: Bucuresti
Telefon: 0214560017
Telefon mobil: 0747406179
Fax: 0214233007
Website: http://www.brantax.com

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi