Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont

Brantax Srl

0214560017, 0747406179

Masuratori geofizice - intensitate si vector camp magnetic

Out of stock
Telefon:
0214560017
 

Detalii produs

In prospectiunea magnetica se carteaza variatii in campul magnetic a Pamantului ce pot fi atribuite schimbarilor de structura, susceptibilitate magnetica sau remanente ale unor anumite tipuri de roci de suprafata.

Rocile sedimentere au in general o susceptibilitate magnetica foarte mica, in comparatie cu rocile magmatice sau metamorfice care tind a avea o mult mai mare cantitate de magnetit, iar majoritatea investigatiilor magnetice sunt prevazute pentru a carta structuri pe sau inauntrul bazinului sau sa detecteze minerale magnetice direct.

Magnetismul a fost initial folosit in explorarea pentru petrol, in zone unde stratul sedimentar ce contine petrol este modelat dupa factori topografici, cum ar fi creste sau falii, la suprafata bazala.

De cand s-au dezvoltat metodele aeromagnetice majoritatea prospectiunilor magnetice pentru petrol sunt facute pentru a proba grosimea paturii sedimentare in zone unde asemenea informatii nu pot fi altfel obtinute (de obicei zone de frontiera).

Interpretarea acestui tip de date este complicata de faptul ca schimbarile in susceptibilitatea intrabazinului au un efect mai semnificativ asupra campului magnetic observat decat are structura reliefului asupra bazinului propriu-zis.

In explorarea miniera magnetismul este folosit pentru detectie directa a minereurilor ce contin minerale magnetice.

Corpurile intrusive pot fi distinse doar pe baza observatiilor magnetice.

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: Brantax Srl
Persoana de contact: Tanasie Alexandru
Adresa: Calea Rahovei, Nr. 266-269, Et. 6, Birou 43-1
Localitate: Bucuresti
Judet: Bucuresti
Telefon: 0214560017
Telefon mobil: 0747406179
Fax: 0214233007
Website: http://www.brantax.com

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi