Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Quality is never an accident;

Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Masuratori geofizice - intensitate si vector camp magnetic

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Brantax
Out Of stock
Descriere
In prospectiunea magnetica se carteaza variatii in campul magnetic a Pamantului ce pot fi atribuite schimbarilor de structura, susceptibilitate magnetica sau remanente ale unor anumite tipuri de roci de suprafata.

Rocile sedimentere au in general o susceptibilitate magnetica foarte mica, in comparatie cu rocile magmatice sau metamorfice care tind a avea o mult mai mare cantitate de magnetit, iar majoritatea investigatiilor magnetice sunt prevazute pentru a carta structuri pe sau inauntrul bazinului sau sa detecteze minerale magnetice direct.

Magnetismul a fost initial folosit in explorarea pentru petrol, in zone unde stratul sedimentar ce contine petrol este modelat dupa factori topografici, cum ar fi creste sau falii, la suprafata bazala.

De cand s-au dezvoltat metodele aeromagnetice majoritatea prospectiunilor magnetice pentru petrol sunt facute pentru a proba grosimea paturii sedimentare in zone unde asemenea informatii nu pot fi altfel obtinute (de obicei zone de frontiera).

Interpretarea acestui tip de date este complicata de faptul ca schimbarile in susceptibilitatea intrabazinului au un efect mai semnificativ asupra campului magnetic observat decat are structura reliefului asupra bazinului propriu-zis.

In explorarea miniera magnetismul este folosit pentru detectie directa a minereurilor ce contin minerale magnetice.

Corpurile intrusive pot fi distinse doar pe baza observatiilor magnetice.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura