Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont

Brantax Srl

0214560017, 0747406179

Masuratori geofizice - rezistivitate geoelectrica

Prospectiuni geofizice
Model:
Prospectiuni geofizice
Out of stock
Telefon:
0214560017
 

Detalii produs

Metoda rezistivitatii este conceputa sa dezvaluie informatii despre formatiuni sau corpuri ce prezinta anomalii ale conductivitatii electrice si a fost folosita mult timp pentru a delimita straturi ce au conductivitati diferite.

Metoda este folosita in geofizica inginereasca pentru a carta fundamentul cristalin, pentru determinarea omogenitatii terenului si a eventualelor goluri, in studii ale apelor freatice pentru a determina salinitatea si adancimea pana la nivelul acviferului.

Recent metoda a fost aplicata in cautarea de energie geotermala deoarece apa vaporizata geotermal modifica rezistivitatea formatiunilor de roci intr-un mod ce poate adesea fi diagnosticat.

Este obisnuit, pentru majoritatea metodelor electrice, sa se defineasca o functie de raspuns numita rezistivitate aparenta, Roa, ce poate fi evaluata si estimata din masuratori.

Aceste rezistivitati aparente sunt de obicei functii ale unor variabile ce sunt in concordanta cu adancimea de investigare. In consecinta, rezistivitatile aparente au importanta in evaluarea intuitiva si in controlul practic al calitatii si procedeelor de interpretare.

In functie de tipul si complexitatea dispozitivului utilizat in determinarea rezistivitatii aparente, am clasificat aceasta metoda in trei mari categorii, adaugand si o sectiune speciala cu teoria dispozitivelor:

- Sondaje Electrice Verticale (SEV)
- Profilare geoelectrica
- Tomografie geoelectrica
Descarca informatii suplimentare

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: Brantax Srl
Persoana de contact: Tanasie Alexandru
Adresa: Calea Rahovei, Nr. 266-269, Et. 6, Birou 43-1
Localitate: Bucuresti
Judet: Bucuresti
Telefon: 0214560017
Telefon mobil: 0747406179
Fax: 0214233007
Website: http://www.brantax.com

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi