Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Quality is never an accident;

Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Masuratori geofizice - rezistivitate geoelectrica

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Brantax
Out Of stock
Descriere
Metoda rezistivitatii este conceputa sa dezvaluie informatii despre formatiuni sau corpuri ce prezinta anomalii ale conductivitatii electrice si a fost folosita mult timp pentru a delimita straturi ce au conductivitati diferite.

Metoda este folosita in geofizica inginereasca pentru a carta fundamentul cristalin, pentru determinarea omogenitatii terenului si a eventualelor goluri, in studii ale apelor freatice pentru a determina salinitatea si adancimea pana la nivelul acviferului.

Recent metoda a fost aplicata in cautarea de energie geotermala deoarece apa vaporizata geotermal modifica rezistivitatea formatiunilor de roci intr-un mod ce poate adesea fi diagnosticat.

Este obisnuit, pentru majoritatea metodelor electrice, sa se defineasca o functie de raspuns numita rezistivitate aparenta, Roa, ce poate fi evaluata si estimata din masuratori.

Aceste rezistivitati aparente sunt de obicei functii ale unor variabile ce sunt in concordanta cu adancimea de investigare. In consecinta, rezistivitatile aparente au importanta in evaluarea intuitiva si in controlul practic al calitatii si procedeelor de interpretare.

In functie de tipul si complexitatea dispozitivului utilizat in determinarea rezistivitatii aparente, am clasificat aceasta metoda in trei mari categorii, adaugand si o sectiune speciala cu teoria dispozitivelor:

- Sondaje Electrice Verticale (SEV)
- Profilare geoelectrica
- Tomografie geoelectrica (ERT)

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura