Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Facem termometrul sa zambeasca

Membru Bizoo de 17 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Panou solar presurizat cu tuburi Heat Pipe

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Sistemul este realizat din tuburi solare vidate D = 58 mm şi funcţionează pe principiul tuburilor termice (vaporizare-condensare) ceea ce conferă captatorului o stabilitate ridicată.

Tubul solar este construit din sticlă borosilicată ce rezistă la şocuri mecanice (grindină de până la 25 mm diametru), cu pereţi dubli, vidat la interior, astfel pierderile sunt eliminate în totalitate. Captatorul asigură producerea de apă caldă şi în condiţiile unei radiaţii solare difuze (iarna funcţionează şi la temperaturi negative). Peretele exterior al tubului este transparent permiţând razelor de lumină să treacă, asigurând în acelaşi timp o reflexie minimă. Peretele interior al tubului este tratat prin aplicarea unui strat de aliaj special (Al-N/Al) ale cărui caracteristici tehnice îi conferă o absorbţie excelentă şi o reflexie redusă. În interiorul tubului de sticlă este ataşat un tub de încălzire din cupru.

Tubul de încalzire se află în interiorul tubului solar, este din cupru 16 mm cu o puritate foarte ridicată, iar în interiorul acestuia se află un agent de vaporizare ce permite apariţia fenomenului de fierbere la temperaturi scăzute, astfel realizându-se transformarea energiei soalare captate, în energie termică.

Fiecare tub termic este introdus într-un schimbator de caldură izolat termic şi protejat cu tablă din aluminiu.

Panoul solar se montează pe acoperiş (înclinat, plat sau pe pereţi verticali). Se recomandă ca planul tuburilor să formeze un unghi de 42-47 grd., cu planul orizontal şi pentru a avea o eficienţă maximă este bine ca abaterea de la sudul geografic să fie de maxim 5 grd.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura