Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 17 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Sistem monitorizare parametrii mediu prin telefonie mobila

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
BIOSEN-2
Out Of stock
Descriere
Acest echipament electronic, reprezinta o statie complexa de tip "low cost" pentru analiza calitatii aerului respirabil din spatii inchise sau deschise. Utilizarea sa elimina posibilele accidente datorate contaminarii accidentale a aerului sau aparitia unor stari de disconfort cauzate de concentratii mici de noxe insesizabile olfactiv. Sistemul poate monitoriza calitatea aerului in unitati de invatamint, unitati medicale sali de spectacol, spatii comerciale, avicultura si zootehnie, etc. Sistemul de monitorizare este compus din module masurare si o unitate centrala master.  Unitatea centrala a sistemului trimite un SMS catre telefonul utilizatorului, cind este constatata alterarea aerului respirabil, sau in caz de  incendiu. SMS este transmis  si la intreruperea alimentarii cu energie electrica cit si la revenirea acesteia.

Datorita senzorilor cu care sunt echipate modululele de masurare, sunt depistate concentratii extrem de mici de diferite noxe de origine organica (peste 30) si  concentratia prafului din aer.  Sunt masurati si parametrii pentru confort, respectiv temperatura, umiditatea si nivelul de bioxid carbon. Starea de incendiu este  depistata chiar la arderi latente fara foc si fum, ardere specifica cablurilor electrice. Sistemul de masurare este compus din unitatea centrala care comunica prin radio cu module de masurare. Acestea pot fi amplasate in diferite locatii, la o distanta cu raza de 600 metri in jurul unitatii centrale. Parametrii masurati se pot vizualiza la unitatea centrala pe fiecare incinta monitorizata.

In caz de alarma se genereaza un semnal sonor si se transmite un SMS catre telefonul utilizatorului cu parametrii din locatia care a generat alarma. Concomitent acesti parametri se tiparesc impreuna cu data si ora declansarii alarmei. Utilizatorul poate trimite un SMS catre unitatea centrala si aceasta va raspunde cu un SMS care cuprinde parametrii existenti in toate locatiile unde sunt amplasate module pentru masurare. Unitatea centrala poate tiparii acesti parametrii la intervale de timp programate. Se tipareste automat  data si ora intreruperii si revenirii alimentarii cu curent electric. Modulele pentru masurarea calitatii aerului sunt dotate cu propiul afisaj al concentratiilor parametrilor masurati. In acest fel se poate vizualiza si local calitatea aerului.  

Senzorul generic contaminare aer este  sensibil la cca 30 substante organice si fum. Gama de masura este de 0 ...100 ppm cu scalare automata in doua domenii de masurare, 0 ... 10 ppm cu rezolutie de 0,01 ppm si 0 ...100 ppm cu rezolutie de 0,1 ppm.  Este sensibil la gaze combustibile si gaze contaminate dupa cum urmeaza: Combustibili.  Methane, Ethane, Iso-butane, Propane,Ethylene, Hidrogen, Methyl Eter. Substante organice volatile. Acetone, n-Pentane, n-Hexane,  Benzene,  Dimethyl Amine, Methanol, Methyl Ethyl Ketone, Ethanol, Methyl Acetate. Hydrocarbonati. Vynil Chloride, Methylene Chloride, Acryonitrite, Methyl Chloride, Ethylene Oxide. Gaze contaminante.  Sulfur Dioxide, Chlorine, Formaldehyde, Carbon Monoxide, Carbon Dioxide, Freons. Alti contaminanti. Foarte sensibil la particule de fum detecteaza concentratii extrem de mici. Senzorul  praf in aer depisteaza prezenta in aer a prafului invizibil cu dimensiune a particulelor mai mare de 1mm. Gama de masurare este  0 - 14.000 particule/0,0283 m Tehnologia pentru detectie este optica prin numarare de particule. Este sensibil la fum de tigara, praf de locuinta, spori, polen, mucegaiuri, capuse, praf organic de provenienta animala generat de dejectii uscate si asternuturi sau cel de provenienta vegetala cereale si furaje combinate. Este detectat deasemeni si praful de provenienta anorganica, calcar, ciment, ipsos, cuart, plumb, aluminiu, zinc, etc. Marimea cea mai mica a particulelor detectate este de 1mm. Detecteaza bacteriile care produc borelioza Lyme.  Borrelia garinii, 3-4 microni,  Borrelia afzelii  6-7 microni,  Borrelia burgdorferii 14-16 microni
.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura