Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont

Atalanta Logisticwarehouse

0722523093, 0722523093

Jambon iberic Cebo Certificada JS ALW069

Pe stoc:
Da
Telefon:
0722523093
Pret:
1443 lei
 
 

Detalii produs

Porcii iberici reprezinta o specie unica, obtinuta ca rezultat a mii de ani de selectie si eforturi de adaptare la conditiile naturale din Peninsula Iberica.
In decursul acestui proces de selectie, porcii iberici au dezvoltat o caracteristica genetica singulara, care le permite sa inmagazineze rezerve de grasime infiltrata in masa musculara, dand astfel un aspect marmorat carnii si conferind o consistenta, gust si aroma inconfundabile produselor elaborate cu aceasta materie prima. Ca aspect general, sunt animale cu piele de culoare cenusiu-inchis si picioare lungi si robuste.

Aceasta culoare este, de altfel, cea care a facut ca, in mod popular, jambonul iberic sa fie supranumit si pata negra (gheara neagra).

Porcul iberic are foarte multa grasime si de aceea, carnea poate sta mai mult timp la uscat, capatand o aroma mai intensa si mai complexa.

Cu privire la alimentatie, jamonul iberic se clasifica in: Jamon Bellota: la acesta carnea provine dintr-un porc iberic crescut in salbaticie pe pasuni, iar in ultimele luni de ingrasare a fost hranit ierburi naturale si ghinda.

Jamon Cebo de Campo: carnea provine dintr-un porc Iberic crescut in salbaticie care a fost hranit atat pe pasuni naturale cat si cu furaje.

Jamon de Cebo: carnea provine dintr-un porc iberic care nu a fost crescut in libertate, ci in ferme si a carui hranire se bazeaza pe furaje de cereale si leguminoase.

Valorile nutritionale ale jamonului:
Persoanele preocupate de aspectele nutritionale trebuie sa cunoasca faptul ca particularitatile genetice ale porcilor iberici precum si alimentatia acestora, bazata pe ghinda, fac ca grasimea acestora, in special cea infiltrata in masa musculara, sa contina peste 50% grasimi mononesaturate (acid oleic). Acesta este si principalul constituent al uleiului de masline, reprezentand grasimea cel mai bine tolerata si cea mai usor digerabila de catre organismul uman, fiind o componenta a membranelor celulare si principalul constituent energetic al laptelui matern.
Datorita acestui fapt, mai in gluma, mai in serios, spaniolii numesc porcii iberici ca fiind masline cu patru picioare.

Recomandari de servire:
Temperatura optima de servire: 20 - 24 C.

Pentru a savura si a va bucura de subtilitatile acestui jamon, feliile trebuie taiate foarte fin. In Spania, jamoanele crud-uscate stau la baza traditionalelor tapas (aperitive tipic spaniole, apreciate in toata lumea ca parte esentiala a dietei si obiceiurilor alimentare mediteraneene). Pentru a prepara tapas, jamonul trebuie feliat foarte fin si insotit de vin rosu sau bere, paine cu rosii si ulei de masline, masline verzi, fructe de mare etc.).

Producator/Furnizor: jAMONES sANCHEZ

TERMEN DE VALABILITATE:

Greutate intre 7-8 kg

Accesati linkul de mai jos pentru a va familiariza cu taierea profesionala a jamonului:

https://www.youtube.com/watch?v=ejhzmlywqUE#action=share

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: Atalanta Logisticwarehouse
Persoana de contact: Eugen Gorun
Adresa: Str. Fagarasului, Nr. 44 (Complex Poloexpo)
Localitate: Ghimbav
Judet: Brasov
Telefon: 0722523093
Telefon mobil: 0722523093
Fax: 0268-257925

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi