Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Marire sani, lifting mamar, reductie mamara
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Marirea sanilor (augmentarea mamara)
Interventia se indica in cazul a doua categorii de paciente: cele care nu au avut niciodata sani de dimensiunea dorita sau cele care au avut bust satisfacator dar in urma sarcinii, alaptarii sau inaintarii in varsta au pierdut din volumul sanilor.

In acest ultim caz, daca se impune, se poate asocia marirea de sani cu ridicarea acestora in cadrul aceleiasi interventii chirurgicale.

Se folosesc implanturi din gel coeziv de silicon, cu forma rotunda sau anatomica si consistenta asemanatoare cu a sanului natural. Noile invelisuri ale protezelor au o structura speciala care nu permite scurgerea siliconului din implant iar in cazul in care acestea ar putea fi taiate sau distruse in cadrul unor accidente foarte violente, consistenta gelului de silicon nu da voie acestuia sa migreze la distanta si poate fi indepartat chirugical relativ usor.

Tipurile de proteze existente ofera pacientelor posibilitatea obtinerii unor rezultate cat mai apropiate de dorintele lor- variaza diametrul, inaltimea, proiectia, consistenta, astfel incat fiecare caz sa fie rezolvat conform particularitatilor acestuia.

Modalitatile de anestezie practicate pot fi diferite- anestezie generala (varianta cea mai frecventa) sau anestezie locala, completata cu sedare intravenoasa (varianta moderna, care permite o recuperare postanestezica foarte rapida si elimina riscurile anesteziei generale- senzatie de oboseala extrema, somnolenta prelungita, greata si varsaturi, etc).

Este dovedit ca implanturile de silicon nu cresc riscul de cancer de san iar plasarea acestora in spatele glandei mamare sau sub muschiul pectoral face ca mamografia sau alaptatul sa poata fi efectuate fara probleme.

Exista mai multe tipuri de incizii care pot fi folosite pentru introducerea protezelor (la marginea areolei, in santul de sub sani, in axila), toate vindecandu-se estetic.

Varianta la nivelul areolei are cel mai bun potential de vindecare, devenind aproape imperceptibila in timp si permitand chiar expunerea topless la soare la 3 saptamani postoperator (total interzisa in celelalte cazuri, datorita riscului de pigmentare definitiva a cicatricilor).

Marimea si forma implantului sunt chestiuni de preferinta personala a pacientei dar ideal ar fi sa se aleaga protezele care vor produce sani in armonie cu dimensiunile toracelui si soldurilor si sa nu favorizeze lasarea sanilor in timp, datorita greutatii mari.

Toate activitatile obisnuite se pot relua de-a doua zi postoperator daca nu presupun efort fizic mare iar in cazul plasarii subglandulare a protezelor aproape ca nu exista durere.

Durerea de intensitate mare pe care o descriu unele paciente si care este o motivatie de a nu face acest tip de interventie pentru pacientele cu o sensibilitate mare la durere, este prezenta in cazul plasarii protezelor sub musculatura pectorala care va trebui sectionata pentru a permite introducerea implanturilor.

Recuperarea in acest caz este mai lenta si mai dureroasa dar chiar si asa, durerea se amelioreaza intotdeauna cu tratament antialgic si respectarea indicatiilor legate de regimul de viata imediat postoperator.

Ca in toate interventiile chirurgicale, exista riscuri si posibile complicatii dar, datorita evaluarii atente a pacientelor, investigatiilor medicale preoperatorii, efectuarii corecte a interventiei de catre chirurgi cu experienta, riscurile sunt minime iar complicatiile (daca apar), perfect tratabile.

Interventia chirurgicala este singura modalitate prin care se poate obtine bustul dorit; pastilele pentru cresterea sanilor, exercitiile pentru dezvoltarea pectoralilor, masajele, cremele sunt doar surse de frustrare pentru femeile carora natura nu le-a daruit curbele de care sa fie mandre.
Din Gura in Gura