Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont

Almaviva 2001

Sanatate inainte de orice
0332804547, 0741250367

Terapie Psihoza maniaco-depresiva

Telefon:
0332804547
 

Detalii produs

Psihoza maniaco-depresiva denumita si tulburarea bipolara sau psihoza periodica reprezinta o tulburare mintala ce consta in modificarea anormala a starii psihice, energiei si abilitatii de functionare a unei persoane.

Astfel, apare succesiunea episoadelor depresive cu episoadele maniacale. Spre deosebire de variatiile starii psihice ale unei persoane normale de-a lungul vietii, simptomele acestei boli sunt mult mai severe.

Ca urmare a acestei variatii de afectivitate, individul cu aceasta tulburare nu poate mentine relatiile de prietenie, are probleme la serviciu, performante scazute, putand ajunge chiar la suicid .

Semne si simptome ale maniei:

-dispozitie iritabila / euforica, violenta verbala si fizica ce dureaza de cel putin o saptamana la care se adauga 4 (daca e iritabil) respectiv 3 simptome cardinale ale maniei
-insomnie- scade nevoia de somn, pacientul nefiind afectat de nivelul energetic care este chiar crescut ( diferit de depresie in care nivelul energetic este scazut, scade durata somnului cu oboseala consecutiva )
-sentimente de marire, grandoare care sunt consecinta inflatiei autostimei - variaza de la incredere crescuta in fortele proprii pana la delirul grandomanic
-fuga de idei
-hiperactivitate (sociala, sexuala, profesionala)
-logoree (vorbeste mult)
-dezinhibitie (verbala, sexuala, comportamentala
-abuz de droguri , alcool, sedative

Accesul maniacal poate debuta brusc, exploziv sau precedat de simptome prodromale: indispozitie, tulburari digestive, tulburari respiratorii sau tulburari psihice care, la acelasi bolnav, de obicei sunt aceleasi („simptom semnal"). In perioada manifestarilor efective, tulburarile afective domina tabloul psihic, aparand o crestere a tonusului afectiv, euforia: bolnavul este intr-o exagerata buna-dispozitie, vesel, canta, danseaza, intra repede in relatii cu cei din jurul sau, este dispus la glume, ironii. Ritmul ideativ creste ca un torent, bolnavul este logoreic, schimband subiectul prin asociatii repezi („fuga de idei"), care se realizeaza prin rima, ritm, contrast, continuitate.

Aceasta fuga de idei efervescenta poate duce chiar la incoerenta, prin scaderea legaturilor logice. Buna-dispozitie a maniacalului poate dezlantui in salonul de bolnavi o adevarata contagiune psihica, dispunand pe cei din jurul sau. Atentia spontana este exagerata, in dauna atentiei provocate, a tenacitatii si concentrarii. Memoria faptelor si evenimentelor vechi si recente este crescuta, realizand chiar o hipermnezie.

Evocarile sunt etalate cu lux de amanunte, bolnavul vorbeste si scrie mult ( graforee ). Datorita superficialitatii perceptiior, din cauza hipervigilitatii atentiei, apar si iluziile, in special iluziile de persoana: bolnavul confunda usor o persoana cu alta, prin scaderea posibilitatii de diferentiere.

Pe planul gandirii este de subliniat aparitia ideilor delirante avand continut expansiv, a ideilor de marire, de autosupraapreciere. . Delirul expansiv al maniacalilor este insa instabil, fugitiv, modificandu-se si renuntand la el de la o zi la alta. Limbajul gesticulat al bolnavului in puseu maniacal este bogat, iar tinuta, imbracamintea este multicolora, ornamentala, femeia se fardeaza exagerat, iar tendintele spre exhibitionism si hipersexualitate sunt frecvente. Netratat, accesul maniacal poate dura luni de zile. Remisiunea survine dupa cateva zile sau saptamani de tratament.

Sanatatea individului oglindeste sanatatea familiei.

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: Almaviva 2001
Persoana de contact: Cogalniceanu Bogdan
Adresa: Str. Zugravi, Nr. 3
Localitate: Iasi
Judet: Iasi
Telefon: 0332804547
Telefon mobil: 0741250367

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi