Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Terapie Bowen, Tehnica bican
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Ce este terapia Bowen, tehnica Bican?

Este o terapie holistica de vindecare, extrem de eficienta, delicata si neinvaziva.
Prima parte a tratamentului presupune inducerea unei stari de relaxare numita alfa, sub care organismul poate sa inceapa procesul de vindecare.


Cum se aplica?

Tehnica Bowen este un concept nou in contextul terapiilor manuale. Un tratament Bowen consta in aplicarea unor miscari delicate efectuate cu degetele asupra muschilor si tesutului conjunctiv. Aceste miscari transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, reactivand memoria celulara a unei stari pre-existente de bine, sanatate, echilibru si optim existential.

Exista anumite pauze intre secventele de miscari, ce ofera corpului timpul necesar pentru prelucrarea informatiilor primite, pentru formularea reactiei de raspuns si activarea procesului de autovindecare.

Spre deosebire de celelalte terapii manuale, Tehnica Bowen nu foloseste manipulari in forta. Terapeutul nu forteaza organismul pacientului sa execute o comanda, ci permite acestuia sa intreprinda acele actiuni necesare pentru a se autovindeca in propriul sa ritm si in propriile sale limite.
erapia Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica:

Deplasarile osoase se re-aliniaza - desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie.
Tensiunile musculare se elibereaza si circuitul limfatic normal se restabileste - desi nu se maseaza muschii, ca in masajul terapeutic.
Meridianele energetice se restabilesc imediat - desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu seamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.
Echilibrul psihic se normalizeaza - desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor ce se adreseaza mintii si corpului deopotriva.
Aproape in toate cazurile, pacientii raporteaza o stare placuta derelaxare si o senzatie de bine, de usurare.
Unele proceduri Bowen activeaza drenarea limfatica, stimuland sistemul imunitar.

Terapia Bowen da rezultate in tratarea afectiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice.

Doar cateva dintre afectiunile in care Tehnica Bowen si-a dovedit eficacitatea sunt:


• Probleme scheleto-musculare si articulare: umeri intepeniti, afectiuni datorate activitatii zilnice, probleme ale genunchilor si soldurilor, entorse si luxatii ale gleznei, dureri de spate, sciatica, scolioza, cifoza, restrictii de miscare ale gatului, toate afectiunile datorate activitatilor sportive;
• Afectiuni sau dezechilibre ale organelor interne: infertilitate, migrene si dureri de cap, astm si bronsite, rinite, probleme renale, enuresis, dezechilibre ale tractului digestiv;
• Dezechilibre emotionale, stress, depresii, sindromul de oboseala cronica;
• Dereglari ale sistemului imunitar si boli autoimune; alergii, scleroza multipla;
• Afectiuni neurologice: Parkinson, sechele dupa accidente vasculare cerebrale.
Din Gura in Gura