Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Marmura Fantastico Bej
Brand
Lastre placaje
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Descriere
Marmura este o roca metamorfica, compusa în cea mai mare parte din calcit (forma cristalina a carbonatului de calciu, CaCO3) si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Numele sau provine din limba greaca veche, μαρμαίρειν = a straluci, a luci.

Cele mai obisnuite culori pentru marmură sunt urmatoarele: albă, cenusie, gri, neagra si rosie.

In Europa, cea mai apreciata marmura este marmura de Carrara (Italia), faimoasa pentru marmura sa de culoare alba, respectiv gri-albastruie, ambele de o calitate deosebita. Blocuri de marmură alba, precum cea de Carrara, au fost intotdeauna apreciate in domeniul sculpturii. Aceasta preferinta are de a face cu anumite caracteristici ale pietre precum: moliciune, omogenitate si o rezistenta destul de mare la fisurare si spargere. De asemenea, indicele de refractie scazut de calcit permite luminii sa patrunda mai adanc in piatra inainte de a fi risipit afara, aspect ce confera personalitate si da viata sculpturilor umane.

Stiati ca…

Partenonul, templul dedicat zeitei Atena, este construit din marmura?
Culorile diverse ale marmurei se datoreaza impuritatilor continute: rosu de la saruri de fier, maro de la mangan, sau cenusiu de la grafit?
Din marmura a fost construit Tomb of the Unknowns (un monument ridicat in cinstea soldatilor americani care au murit in razboaie, dar nu au putut fi identificati)?

How to – Curatarea marmurei

Folositi o carpa umezita in apa
Daca murdaria/petele nu se curata folositi o carpa umezita in acetona, peroxid de hidrogen sau orice alta solutie non abraziva.
Dupa spalare se lustruieste cu o bucata de piele pana la uscare.
Protejati pardoselile din marmura cu covoare, iar alte suprafete (blaturi) cu suporturi pentru pahare sau suporturi de plastic pentru cosmetice.
Otetul, vinul, acidul citric din sucul de portocala, pot dauna marmurei. Stergeti imediat lichidele si clatiti bine cu apa.

Material:Fantastico Bej
Categorie:marmura
Tip:Lastra
Finisaj:Lustruit
Domeniu aplicare:Interior/Exterior
Din Gura in Gura