Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Actual Trade Srl
Membru Gratuit
5 stars: Exceptional 5.00 din 1 pareri
Panou colector solar
1400 lei
Brand
ProSun I-10
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Panourile colectoare solare se utilizeaza pentru incalzirea apei menajere ca si a spatiilor de locuit. Aceste panouri contin tuburi vidate caracterizare printr-o putere ridicata de captare a radiatiei solare.

Avantajul principal este reprezentat de faptul ca aceste panouri presurizate functioneaza pe tot parcursul anului, datorita tehnologiei utilizate, cu o eficienta foarte ridicata.

Aceste colectoare folosesc ca sursa de energie Soarele, evidentiindu-se avantajul net al gratuitatii acestei surse ca si faptul ca prin utilizarea lor se reduce emisia de gaze poluante rezultate in urma arderii combustibililor conventionali.

Tuburile vidate de sticla borosilicata care intra in componenta panourilor colectoare asolare prezinta rezistenta la socuri mecanice (grindina de pana la 25mm diametru) si sunt concepute sa functioneze toata perioada anului, captand energia solara chiar daca temperatura exterioara este sub 0 C. Sistemul de constructie din tuburi individuale confera colectorului o stabilitate ridicata, functionand chiar daca unul din acestea ar fi avariat. Vidul din tuburile de sticla asigura o termoizolare eficienta, pierderile fiind eliminate aproape in totalitate. Colectorul solar asigura producerea de apa calda chiar si in conditiile unei radiatii solare difuze (innorat).

In interiorul tubului de sticla vidat exista un tub termic de cupru ce contine un agent termic cu punct de fierbere scazut utilizat la tranferul energiei calorice. Tubul termic este legat de un condensator introdus prin contact direct intr-un schimbator de caldura.

Utilizarea panourilor de calitate este o conditie necesara, nu insa si suficienta pentru exploatarea optima a instalatiei solare. Un rol deosebit il are configurarea sistemulul astfel incat sa se poata retine cu eficienta marita energia solara.

Avantajele panourilor presurizate:

- usor de montat
- sistemul solar este total nepoluant
- perioada lunga de functionare, peste 20 de ani
- siguranta in exploatare (nu exista pericol de foc, explozie)
- asigura apa calda utilitara pe tot parcursul anului, iarna in combinatie cu o alta sursa de caldura, reducand in acest fel costurile cu energia consumata cu aproximativ 70%.
- prelungesc indirect viata sistemului de incalzire existent al locuintei, din Aprilie pana in Octombrie nu este necesara utilizarea incalzirii clasice
- costuri de exploatare si intretinere minime.

Panourile beneficiaza de o garantie de 5 ani pentru toate componentele acestora, fiind fabricate conform standardelor europene ISO 9001 si 12975-2 Solar Keymark.

Va stam la dispozitie pentru orice detalii privind functionarea panourilor noastre.
Din Gura in Gura