Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont
Web design site-uri, web hosting, design brosuri& pliante, design logo-uri si obiecte promotionale de calitate - Pongo.ro

Exploatarea Miniera Harghita Sa

Vrei alerte cu reduceri de la noi?

Supliment mineral de uz veterinar DEL-CA-MAG

Telefon:
0743078918


Detalii produs

DEL-CA-MAG
Supliment mineral de uz veterinar

Compozitie

oxid de calciu - 32,02%
oxid de magneziu - 20,27%

ACŢIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ

Calciul şi magneziul sunt două dintre cele mai importante minerale pentru sănătatea animalelor. Ele sunt implicate în procesele de creştere şi dezvoltare ale acestora, precum şi în menţinerea echilibrului acido-bazic, în activarea enzimelor, în moderarea excitabilităţii musculare şi intervin în fenomenele de transfer de energie.

Astfel, calciul este necesar pentru ca fiecare organ şi celulă să poată funcţiona. El este implicat în majoritatea activităţilor metabolice şi este esenţial pentru asimilarea tuturor celorlalte minerale şi substanţe nutritive. Carenţa de calciu influenţează funcţia de reproducţie la taurine, ovine etc. Trebuie menţionat faptul că pentru sinteza laptelui o mare parte din calciu este preluată din oase, ceea ce impune asigurarea unui aport corespunzător de calciu în hrană. În plus, la găinile ouătoare calciul este utilizat şi pentru formarea cojii oului. O producţie ridicată de ouă implică şi o bună aprovizionare a organismului păsărilor cu calciu din furaje. Magneziul participă la metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor şi acizilor nucleici şi este indispensabil pentru metabolizarea substanţelor minerale (Ca, P, Na, K), precum şi pentru asimilarea vitaminei C. Magneziul creşte rezistenţa organismului la infecţii şi este implicat în procesele de eliberare şi consum a energiei.
Calciul si magneziul au o importanţă deosebită în menţinerea unei mineralizări adecvate a structurilor osoase şi sunt implicate în procesele de contracţie musculară şi de transmitere a impulsurilor nervoase. O sursă bună de calciu şi magneziu este crucială pentru menţinerea la valori normale a procentului celor două macrominerale din organismele animalelor (sânge, ţesuturi, muşchi, oase).
Dolomita de Delniţa este o sursă naturală de calciu şi de magneziu care asigură un suport nutritiv pentru animale şi păsări.

INDICAŢII
Vaci de lapte - asigurarea necesarului de calciu indispensabil sintezei laptelui. De asemenea, se recomandă în cazurile de hipocalcemie, tetanie, toxicoze, rahitism, osteomalacie, acetonurie, anemie.
Tineret taurin – îmbunătăţirea performanţelor de creştere.
Tineret aviar – creşterea performanţelor, îmbunătăţirea răspunsului imun.
Găini ouătoare – creşterea valorii nutritive a ouălor (prin creşterea ponderii gălbenuşului în total greutate ouă), îmbunătăţirea răspunsului imun.

MOD DE ADMINISTRARE
Produsul se administrează în furaj (nutreţ combinat, tărâţe, făinuri), după cum urmează:
vaci de lapte – 175 g /zi;
tineret taurin (6-12 luni) – 110 g /zi;
tineret aviar - primele 10 zile de viaţă: 1.9 g %;
........................- intervalul 11-22 zile: 1.7 g %;
........................- intervalul 23-42 zile: 1.6 g %.
........................- găini ouătoare – 12 g % în furaj

CONTRAINDICAŢII
Nu există contraindicaţii şi efecte adverse.

PREZENTARE
Pungi x 5 kg, saci din polipropilena (PP) x 25 kg, x 50 kg, saci big bag x 1 to.

CONSERVARE
Produsul se păstrează la loc uscat, sub 25 grd C.Alte produse
Date de contact
Numele companiei:
Exploatarea Miniera Harghita Sa

Persoana de contact:
Tepelus Sorin

Adresa:
Str. Harghita, Nr. 98

Localitate:
Miercurea Ciuc

Judet:
Harghita

Telefon:
0743078918


Sugestii: srot floarea soarelui furaje pui baloti lucerna furaje porci

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi