Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
4.78
5 stars: Exceptional
165 pareri

Orez rosu 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

2677 lei Lei
Brand
117
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Drept este, ca intr-o lume afectata de poluare, in care suntem supusi clipa de clipa stresului si problemelor de sanatate care deriva din toate acestea ne vine greu sa gasim ceva care sa placa, atat gustului cat si privirii.

Si cautand prin memoria mea gastronomica mi-am adus aminte ca in urma cu un an am gasit in unul din marketurile din oras orezul rosu - o bunatate si un plus de sanatate.

Orezul rosu este rezultatul natural al combinatiei dintre orezul salbatic si cel cultivat si detine proprietati nutritive exceptionale, fiind bogat in vitamina E si antioxidanti naturali.

Scade colesterolul „rau”

Asiatici ii spun orezul divin si a fost ca o „vedeta” timp de mii de ani in China, India, Africa si America de Sud.

Astazi se estimeaza ca orezul este de departe cea mai consumata cereala. In multe comunitati orezul este venerat ca o divinitate si prima oara cand a ajuns in Grecia se pare ca a fost mai pretuit decat caviarul Beluga (se pare printre cele mai scumpe mancaruri din lume, un kilogram costa cateva mii de dolari).

Dar ce este orezul rosu? Un orez integral cu o coaja exterioara rosie si are un gust de nuca si o textura usor elastica la mestecat. Cea mai buna calitate de orez rosu provine din regiunea franceza Camargue. Specialistii spun ca dupa o perioada de excese alimentare, cand valoarea colesterolului este mare, ne putem ajuta ficatul cu suplimente alimentare pe baza de drojdie de orez rosu.

Destul de recent pe piata farmaceutica din Romania s-a lansat un asemenea supliment care scade colesterolul „rau” din organism si previne bolile de inima. Pentru a reusi sa obtine, un rezultat bun este recomandata administrarea unei capsule de doua ori pe zi, iar suplimentul este contraindicat celor care sufera de afectiuni hepatice, femeilor insarcinate sau in cazul celor care fac tratamente anticoagulante, antiinflamatoare si antibiotice.

Un studiu efectuat de cercetatorii americani in nutritie demonstreaza ca dupa opt saptamani de tratament cu acest supliment pe baza de orez rosu scade nivelul trigliceridelor cu 36,5% si colesterolul cu 23%.

Supliment alimentar sau medicament?

Drojdia de orez rosu contine ingredientul activ cu numele de monacolin K ce controleaza actiunea unei enzime cheie din ficat responsabile pentru producerea colesterolului si se obtine prin fermentarea orezului rosu cu o ciuperca din Asia - Monascus purpureus. In anumite zone din China este folosit ca si condiment si conservant.

Consumul acestui orez (ca supliment alimentar) in tarile din Asia este de 10-15 mg/zi, iar in tarile occidentale in doze de 1-3 g/zi. Este, daca putem spune asa, un aliment (sau supliment) pe placul inimii noastre si folosit de pe vremea dinastiei Tang (secolul VII-IX d.Chr), iar vechea farmacopee chineza din tim pul celei mai cunoscute dinastii, dinastia Ming (1368-1644) a lasat indicatii clare despre utilizarea acestui preparat care imbunatateste circulatia sangelui, ajuta inima si rezolva problemele digestive.

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Thomas Jefferson din Philadelphia acest orez rosu poate reduce cu 66% rata de decese provocate de cancer si cu 33% cea de decese provocate de maladii cardiace.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura