Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
4.78
5 stars: Exceptional
165 pareri

Faina integrala din grau 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

661 lei Lei
Brand
043
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Principalii constituenti: saruri minerale si elemente catalitice - calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, siliciu, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod, arsenic; grasime fosforata, amidon, vitaminele A, B, E (germen), K, D, PP; fermenti- diastaze.

Proprietati si mod de folosire: Graul constituie baza unei alimentatii naturale, practic indicat in toate afectiunile cronice, degenerative, in toate tulburarile vegetative, sterilitate, afectiuni neurologice, endocrine, digestive, renale, hepatice, cardiace; Pentru a profita de toate proprietatile trebuie consumat sub forma de terci din uruiala de grau integral, paine neagra si sub forma de grau incoltit. Tarate de grau - foarte bogate in vitamine, enzime, saruri minerale, oligoelemente ( 90 % din acestea se afla in tarate) si fibre vegetale; Se recomanda zilnic 3 linguri de tarate tinute 8 - 10 ore in apa, consumandu-se ca atare sau cu miere, ori ca adaus la alte alimente nefierte.
Zeama de tarate - bogat mineralizata si alcalizanta- este preferabila apei in repausurile alimentare. Amestecul din cinci cereale: grau, secara, orz, ovaz, mei, fierte 5-10 min. si lasate acoperite 2 ore este recomandata de Waerland ca aliment de baza in curele sale.

Lapte de faina de grau

2 linguri faina se amesteca cu 250 ml apa incalzita la 38C. Se bat cu o furculita 5 min., apoi se strecoara prin tifon si se consuma indulcit. Se poate folosi si la creme preparate la rece. Se recomanda in special sedentarilor si batranilor.

Lapte de tarate

5 linguri de tarate de grau se pun cu 300 ml apa incalzita la 38C; se lasa astfel 20 min., apoi se bat cu telul 5 min., dupa care se strecoara prin tifon presandu-se bine. Este un lapte substantial.

Lapte de grau germinat

Boabele de grau germinate se limpezesc in mai multe ape, se maruntesc, apoi se pun cu apa calda in urmatoarea proportie: 100 g de boabe la 350 ml de apa, se lasa sa stea la cald 7- 8 ore ( de cu seara ); aceste boabe se maruntesc apoi fin ( se trec prin masina de tocat cu sita deasa ), se pun intr- un saculet de tifon, dublu sau alta panza de fibra naturala ( canepa sau in) si se leaga la gura; acest saculet se pune intr- un lighenas, se adauga apa calduta si se framanta cu mainile (ca la paine) timp de 15 min.; se scurge apoi bine saculetul, iar lichidul ramas este asa- zisul "lapte de grau germinat".

Lapte de germeni de grau
3 linguri de germeni de grau (procurati din comert) se amesteca cu 350 ml de apa la 38C ; se bat cu telul sau cu o furculita timp de 5 min, apoi se strecoara prin tifon si se serveste imediat ce a fost preparat.

Paine necoapta

Se prepara din faina de grau (sau alte cereale) integrala. Se amesteca faina cu apa atata cat sa se obtina o coca tare. Se consuma dupa 8 - 12 ore simpla sau cu diferite fructe, stafide, mere. Este interzis consumul de paine necoapta impreuna cu alimente pregatite termic, la aceeasi masa. Este un aliment cu o valoare nutritiva inegalabila, indicata in cele mai grave boli degenerative, astenii, obezitate.

In uz extern : - Se foloseste sub forma de coca aplicata timp de 8 - 10 ore pe panaritii sau abcese, furuncule. - Baie de tarate: 5 Kg de tarate de grau se pun intr- un sac de tifon si se lasa la macerat timp de 20 de ore in zece litri de apa. Se toarna aceasta apa de tarate in cada de facut baie peste apa necesara imbaierii. Temperatura apei sa nu depasesca 37C . Aceste bai sunt bune in eritem, urticarie si alte boli de piele. Termen de valabilitate 6 luni.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura