Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Fandarc Solution Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Ierbicid Adengo flacon 200ml
125 lei
Brand
Flacon 200ml
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Merlin Duo este omologat pentru combaterea buruienilor anuale dicotiledonate si monocotiledonate din cultura porumbului.
Merlin Duo permite mentinerea solului curat 6-8 saptamani de la aplicare sau pana la prima eventuala lucrare mecanica.
Utilizare preemergenta.

Merlin Duo se utilizeaza in doza de 2,25 l/ha pe soluri cu continut de humus pana la 2,5% si in doza de 2,5 l/ha pe soluri cu continut in humus de 2,5-3,5% si infestare puternica cu buruieni.

Utilizare postemergenta:
Tratamentul se efectueaza la doza de 1,8-2 l/ha, pana in faza de 3-4 frunze la porumb si buruienile in faza incipienta de crestere (3 frunze). Doza redusa se utilizeaza pe soluri cu continut redus in humus si infestare slaba, iar doza de 2 l/ha se utilizeaza pe soluri cu continut de 2,5-3,5% humus si infestare puternica cu buruieni. Pentru stabilirea dozei necesare pe soluri cu continut de humus peste 3,5%, se vor consulta specialistii firmei Bayer.

La dozele recomandate corespunzator continutului in humus din sol, Merlin Duo are o buna selectivitate pentru hibrizii cultivati in prezent in Romania. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de samanta.
Solul trebuie sa fie bine pregatit (fara bulgari), pentru a permite un bun contact al solutiei cu solul. Pentru obtinerea unei eficiente maxime la aplicarea preemergenta, se recomanda aplicarea produsului imediat dupa semanat, pentru a valorifica umiditatea existenta in stratul superficial de sol. Datorita mobilitatii si reactivarii erbicidului Merlin Duo, nu este necesara incorporarea sa.

In cazul unor infestari foarte puternice cu graminee, in soluri cu continut de humus de peste 3,5%, Merlin Duo poate fi utilizat in asociere cu alte erbicide. Pentru recomandarea dozei si a modului de aplicare se vor consulta specialistii firmei Bayer.
Din Gura in Gura