Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
3.86
4 stars: Foarte bun
7 pareri

Plan de afaceri pentru cultura zmeurului

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Zmeurul

Este un arbust fructifer important pentru cultura din gradina casei si plantatiile comerciale.
Inca din Antichitate, fructelor lui li se atribuiau proprietati medicinale, iar ultimele cercetari scot la iveala efectul anticancerigen si antioxidant al acestora.

Zmeurul asigura productii ridicate, nivelul acestora variind cu soiul si cu conditiile de cultura, de la 2-3 t/ha pana la 7-8 t/ha. Pretul de valorificare este destul de avantajos.

Perioada de coacere a zmeurului cultivat se esaloneaza pe circa 1 luna si jumatate, de la mijlocul lunii iunie pana la sfarsitul lunii iulie, devansand astfel perioada de coacere a celui de padure (de regula luna august). Daca se cultiva soiuri remontante, se obtine un sezon intreg de coacere, respectiv in lunile august - septembrie.

Spre deosebire de zmeura salbatica care, datorita perisabilitatii excesive, este destinata exclusiv prelucrarii, zmeura de cultura, recoltata intr-un stadiu mai timpuriu si in ambalaje corespunzatoare, se poate valorifica in stare proaspata si, in consecinta, la preturi mai ridicate. De asemenea, este ideala pentru congelare.

Zmeurul se poate cultiva de la campie pana in zona submontana, cu conditia sa se evite zonele cu temperaturi foarte scazute si vanturi puternice care pot afecta culturile, ducand chiar la compromiterea productiei.
Elaboram plan de afaceri pentru infiintarea si conducerea plantatiilor de zmeur,precizand ca se pot accesa si fonduri nerambursbile.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura